Milyen gyakori az, hogy valaki befekszik pszichiátriára, vagy ambuláns kezelésen vesz rész, és a kezelésektől (verbális, gyógyszeres), csak rosszabbul lesz?
Ha rosszul állítják fel a diagnózist, akkor ugye félrekezelés történik, aminek egyenes következménye, hogy a kliens állapota rosszabbodhat.
Mondjuk nem ártana az eddigi diagnózist felállítóktól független orvosokkal is kivizsgáltatni a klienst.
Az új diagnózis tükrében elképzelhető, hogy másféle kezelést adnának, ami akár javulást is eredményezhet.
De ez csak egy lehetséges változat, egy vélemény, amit remélhetőleg még jó néhány követ majd. Úgy hogy ebből az egy véleményből még messzemenő következtetést ne vonj le.
Környezetemben elég sokan állnak vagy álltak ilyen kezelés alatt (én is), hogy kimondottan rosszabbul lett volna, még senkitől nem hallottam.
Velem inkább az történt, hogy nem használt igazán semmi, így abbahagytam mindenféle terápiát, és azóta kicsit kilatastalanabbnak erzem a helyzetem, de nem sokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!