Koncentrációra, memória problémákra valami "csodaszer" létezik fiatalnak?
Azért írtam zárójelbe, mert nyilván nincs ilyen, de hátha valami kis segítség létezik.
30 éves férfi vagyok, szeretnék tanulni és önképezni magam otthon (az igényem megvan rá), mert jelenleg katasztrófa, amit dolgozok és nem akarom ezt csinálni nyugdíjas koromig, nincs értelmes végzettségem sem, semmi kilátásom az életben.
Depresszióval is küzdök sajnos.
A memóriám rengeteget romlott úgy érzem az évek során, és nem bírok odafigyelni, gyakran fogom magam, és inkább bekapcsolom a TV-t, ilyenkor bűntudatom is van, de annyira nem megy a tanulás, hogy úgy érzem nincs értelme úgy, hogy semmit nem fogok fel belőle....
Amiket próbáltam, de nem segítettek: citromfű, ginzeng, biloba. A koffein csak felpörget fél óráig, utána mély letargiába küld, ezért nem is kávézok.
Esetleg van még valami lehetőség?
Bármilyen ötletért nagyon hálás lennék.
A depresszióval együtt jár az agyi aktivitás csökkenése is sajnos. Sokszor írnak fel antidepresszáns mellé agytevékenységet növelő gyógyszert, amik segítik a koncentrációt. Ilyen például a Nootropil, vagy Cerebril, talán már vannak ennél modernebbek is. Ezeket orvos írhatja fel és tényleg hatásosak lehetnek.
A depresszió ellen te is tehetsz, hogy változatosabbát teszed az életed, sportolsz, foglalkozol különböző dolgokkal, amik érdekelnek, például zenélsz, hangszeren játszol. Eljársz valahova. Emberekkel kommunikálsz. valahogy ki kell zökkentened magad ebből az életmódból, amiben vagy. Ha szükséges, írhatnak fel antidepresszánst és koncentrációt javító gyógyszert is.
Valószínű ez lesz az oka a problémádnak, de érdemes jobban utánajárni szakemberrel, csak ő írhat fel olyat, ami segít.
De már az is lehet, segít, ha párszor körbefutod a házat, mert a futás elég jól felszabadít az agyban olyan anyagot, ami jót tesz a közérzeetnek és közvetve akár a koncentrációs készséget is növelheti.
Én mindenképp a háziorvoshoz mennék először. Vagy pszichiáterhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!