Az onertekelesem a beka feneke alatt van, mit tegyek?
Ez valahogy evek alatt zajlott, kozepsuliban kezdodott, mert nem voltak barataim. Sajnos ennek az oka a csaladom volt, nagyon szegyelltem es titkoltam mik folynak otthon, anyam viselkedese stb. es a mai napig nem szivesen beszelek errol senkinek, mert azt gondolom, hogy az illeto biztosan itt fog hagyni, nem fog tobbet beszelgetni velem. Nekem az anyam folyton bantott, lehordott mindennek, apamat egesz vegig csalta, csavarog, nem dolgozik, forintot nem fizet, eltartassa magat, nem szeret. Apam eletet tonkretette, annyi lelkiereje nincsen hogy fogja magat es elkoltozzon onnan. Benne ragadt.
Sokszor ugy erzem, hogy vannak olyan emberek, legfokepp jokepu ferfiak, akiknel azt erzem, hogy biztos hogy eszre se vesz, szoba se allna velem. Nem vagyok egy csunya no, biztos sok ferfinak tetszem, modellkedtem, voltak parkapcsolataim, de ugy bantak velem hogy semennyire nem voltam prioritas. Irigylem azokat a noket akiket szeretnek, fontosak a parjuk szemeben. Ertem 1 orat nem hajlando utazni senki, masert meg repulore ulnek es masik kontinensre mennek...
Eszrevetlennek erzem magam. Amikor magabiztos vagyok, akkor tobben figyelnek ram, de sokszor el fog a szorongas ha olyasvalakit latok akihez merten inferiornak, tehat kevesebbnek, kisebbnek erzem magam.
22N
Túlságosan magadra figyelsz... Figyeld a lehetőségeket, hogy hol tudsz jót cselekedni.
"Légy jó ember. Nevess sokat. Szeress nagyon. Ez az, ami igazán számít. "
Az önértékelésünk az első életévekben alapozódik meg. Ha csak annyit írsz ki, hogy miket érzel most, mit tapasztalsz, milyen párkapcsolataid vannak, abból egyenesen visszavezethető, hogy zűrös a családi háttered és bántalmazott gyerek voltál. Ezen gondolkozz el. Az iskolai bánásmód, életérzéseid, párkapcsolati tapasztalataid ennek a gyerekkornak az eredményei. Nem értékeled önmagad, hiszen az anyád nem értékelt téged, nem sugározta feléd az örömét, hogy létezel, nem figyelt a szükségleteidre. Pedig ez minden kisbaba, kisgyerek számára létszükséglet, itt tanulja meg,hogy ő valaki, méghozzá egy fontos személy. Természetesen ha nem értékeled magad, akkor mindig mindenkit magad elé sorolsz, nem ismered fel a saját igényeidet se, így nem tudsz értük kiállni.
Pszichoterápia segít.
Bevezetésnek elolvashatod a Mérgező szülők és a Láthatatlan pokol c. könyveket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!