Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek, hogy döntsek,...

Mit tegyek, hogy döntsek, teljesen elakadtam?

Figyelt kérdés

Életem azon pontjára érkeztem amikor érzem magamon hogy nem jó valami, nem érzem jól magam, csak vagyok. Próbáltam rájönni hogy mi lehet a gond és igazaból van sejtésem de nem tudom hogy tudnám ezt megoldani ha egyáltalán meg kell.

27 éves vagyok, 5 éve egy nagyon harmónikus párkapcsolatban élek, igazából a páromat nagyon szeretem, nagyon jó ember de sosem a nagy szerelemről és a hihetetlen nagy érzésekről, szenvedélyről szólt a kapcsolatunk.

A párkapcsolatom előtt külföldön éltem Spanyolországban, nagyon jó barátokra tettem szert akikkel mai napig tartom a kapcsolatot napi szinten. Itthon sajnos nincs senkim a páromon kívül.

Azt érzem hogy ez a periódusom ami most van, az azért van mert rájöttem hogy én szeretnék visszaköltözni Spanyolországba, hiányoznak a barátaim, az ottani életem. A párom soha nem jönne velem ki, amit meg is értek és igazából nem is akarnám (nem egy alkalmazkodó típus csak veszekednénk).

Nem tudom mit tegyek. Nagyon harmónikus a kapcsolatunk, igazi társ. Félek hogy egyszer megbánom ha ennek véget vetek. De közben meg vágyom a régi életemre, itthon nem érzem jól magam, nincsenek barátaim sem.

Kicsit megijeszt az is hogy ha visszamennék akkor mennyire könnyen találnék munkát, fent bírnám-e tartani magam stb. Vagy igazából ha valaki nagyon akar akkor minden megoldható?

Mit gondoltok? Mi a helyes döntés? Nyugodjak le és fogadjam el ezt a biztos pontot ami most van, vagy merjek élni és a bizonytalanságba menni?

2022. jún. 2. 22:32
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
off rotty szakítás
2022. jún. 2. 22:38
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Hazajönni bármikor tudsz. Nem fogsz soha megnyugodni, ha nem mész ki, itthon folyamatos hiányérzeted lesz, a ki nem használt lehetőség fog nyomasztani. Ez a kapcsolat, akármilyen jó is az az ember, nem párkapcsolat. Maximum baráti vagy testvéri. Egyáltalán szex van köztetek? Hogy tud az szenvedély nélkül működni? Egy párkapcsolatnak legalább az első éveiben jelen kell lennie a tűznek. Ti nagyon különböző temperamentumúak vagytok, te tüzes déli, ő meg teszetosza északi. Nem való nektek a közös jövő. Fölöslegesen ragadtál bele ebbe a lehúzó, elmagányosító, elsivárosító boldogtalan, lusta kapcsolatban.
2022. jún. 2. 22:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Annyira harmonikus,hogy meg sem állok Spanyolországig... hát semmiképp se maradj, ilyen kapcsolat jó lesz, majd öregebb éveidben..
2022. jún. 2. 22:56
 4/8 anonim ***** válasza:
13%

Gondold át azért a dolgokat. Gondolom egyetem alatt kimentél Erasmussal és kint nyaraltál fél évig és az egész időszak csak a szórakozásról szólt. Most meg dolgozol és éled a felnőtt életet, ami egyértelmű, hogy nem lesz olyan mint egy laza bulizós, lazulós időszak.

Szerinted melyik az egyszerűbb ezek közül?:

1, Szakítasz a pároddal (ha ez egy nagyon harmonikus kapcsolat és szeretitek egymást, akkor valószínűleg nagyon fog hiányozni), kiköltözöl Spanyolországba és keresel valami szállást (ami drágább lesz mint itthon), el kell kezdened állást keresni, egy olyan országban, ahol nagyon magas a munkanélküliség, mindezt külföldiként, szóval még hátrányban is leszel a helyiekkel szemben, mivel gondolom nem tökéletes a spanyol tudásod, nem ismered a helyi cégeket, munkakultúrát, szakmai nyelvet, stb. és amíg nem találsz munkát, addig a megtakarításaidból kell élned (már ha van). és végül ha visszamész, akkor se a régi életed fogod visszakapni. Az ottani barátaid is felnőttek, családjuk van, szóval lehet, hogy tudtok heti fél órát chatelni, de nem fogjátok minden időtöket együtt tölteni, akkor sem ha kiköltözöl.

2, keresel barátokat Magyarországon

2022. jún. 2. 23:23
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
A legkevésbé se fog neki hiányozni, nem jelent neki semmit, csak langymeleg. Soha nem jutnánk előre az életben, ha 25 évesen belesavanyodnánk a posványba csak mert a kiköltözés jár némi megerőltetéssel. A kérdező kint élt. Nem nyaralni volt kint. Ne fantáziálj olyan dolgokról, amikről nem írt.
2022. jún. 2. 23:30
 6/8 anonim ***** válasza:
44%
Nem érdemes az idődet pocsékolni ha ezt a lányt nem vennéd el feleségül.. Kinn te is lehetsz újra szerelmes. Itthon úgysem nyugodnál a gondolat miatt és boldogtalan maradsz.
2022. jún. 3. 00:12
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Te miből gondolod, hogy a kérdező férfi, 6-os? Szerintem nő.
2022. jún. 3. 07:49
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem szakits. Ugyis az lesz a vege elobb-utobb, raadasul mas celjaitok vannak: o maradna, te kimennel.
2022. jún. 3. 12:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!