Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehet legyőzni a...

Hogyan lehet legyőzni a frusztrációt, ha az ember tényleg nagyon frusztrált?

Figyelt kérdés

Hosszú lesz, bocsánat. A lényeg a címben van.

Nagyon érzékeny vagyok azokra a helyzetekre, amikor többen együtt vagyunk és kinevetnek. Apróságokról beszélek, de rajtam ezek mély sebeket ejtenek és úgy érzem, hogy gyakrabban is fordulnak elő, mint másokkal. Abszolút áldozat típus vagyok, ezt pszichológus is mondta, meg én is tudom jól.(Van persze ami csak paranoia, de olyan is van, hogy abszolút megalapozottnak bizonyul a sérelem érzetem.)

Mindenestre ma egy kicsit megalázott valaki. Nem direkt, de mikor szóvá tettem, akkor bocsánatkérés helyett kiröhögött. Én pedig hasonlóan kisstílű bosszút álltam a következő percben, mert pont alkalom adódott. Szeretném hangsúlyzni, hogy normális esetben nem tettem volna ilyet, de olyan mértékben frusztrált vagyok, hogy egyszerűen nem tudom magam kontrollálni. A dolog jellegéből adódóan nem a büntetéstől tartok, hanem az bánt most, hogy nem tudok uralkodni magamon, ha valaki ennyire kiborít, és attól félek hogy ez meddig fajulhat.

Egyébként 2 hónapja járok pszichológushoz (államiba), de a frusztrációkezelésem egyelőre inkább romlott. (A nyomás is, ami alatt vagyok.)

2022. máj. 28. 11:58
 1/1 anonim ***** válasza:

Mély levegővétellel és azzal a tudattal, hogy attól még, hogy a másik ember ilyen/olyan/amolyan, az nem rólad szól.

Onnantól kezdve, hogy már tudod magadról, hogy ennyire zavar téged, ha más lenéz, megaláz, pláne mások előtt, hordj ez ellen lelki pajzsot, hogy ne sérülj többet. Gondolj egy esernyőre eső esetén: azért van, hogy ne legyél vizes. Amúgy is különleges érzéked van, hogy ott sérülj, ahol más bántani akar, tehát növessz oda vastag bőrt pl. egy újabb támadás esetén nyelvnyújtással magadban, hogy bibibe, nem fájt már!

A bosszú meg amúgy a maffia eszköze, no meg a primitívség mércéje is, szóval egyrészt többet ne állj bosszút, hagyd a sorsra, hogy megbosszulja azt, aki téged bántani akart, te arra fordíts energiát, hogy ne fájjon többé ugyanaz a seb.

2022. máj. 30. 14:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!