Nagyon ki vagyok idegileg, nem tudom mit tegyek?
Menjél vagy pszichológushoz vagy coachhoz. Ki vagy merülve. Kiégés is lehet. Meg kell tanulnod a megfelelő időgazdálkodást, a feladatok racionalizálását (csak, ami feltétlenül szükséges), a férjeddel való megosztását. Stresszkezelő technikákat, mert a verbális agresszió egy fokkal jobb, mint a fizikai, de csak egy fokkal. Helyette a feszültséget más formában kell kiélni, pl futás, hangos zene hallgatása, rá tánc, papírlapra erőteljes firkálás.
Kérdéseim tehát: milyen házimunkákat végzel te, milyen gyakorisággal, és mit a férjed? Mennyit utazol a munkahelyedre? A gyerekek betegsége ovis sajátosság, majd túljuttok rajta.
Segítő szakmában dolgozok, a gondjaik is ragadnak át rám, nagyjából próbálok elvonatkoztatni de van amikor nem megy.
Magamra nincs időm.
Nem a férjemmel is sok a konfliktusok száma. Nem is tudom min veszekszunk, de szinte mindig vmi aprosagon.
Akkor meg párterápia. Jó eséllyel a férjeddel való konfliktusok is idegessé tehetnek. Nekünk az segített, de 7 év szenvedés után, hogy elengedtük. Egyszercsak rájöttünk - nem tudom, melyikünk előbb, de a másik azt átvette - hogy nem kell mindenért szólni. Hogy el lehet fogadni a másikat úgy, ahogy van, anélkül, hogy megnevelnénk. És ettől eljött a béke szigete. Különböző szokásokat, normákat hoztatok magatokkal, és mindenki ahhoz ragaszkodik.
Én-időd lehet este, mikor a gyerekek lefeküdtek. A házimunkát egyszerűsíteni kell, a férjedet bevonni. Te is dolgozol, egyenlő terheléseteknek kell lenni. Hétvégente is csinálj barátnős programot meg férjeset, ez utóbbit, ha van mozgatható nagyszülő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!