Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan szabadulhatok meg tőle?

Hogyan szabadulhatok meg tőle?

Figyelt kérdés

Skizofrén vagyok. Iszonyatosan szorongok a nap 24 órájában. Nem is emlékszem, mikor voltam utoljára nyugodt.

Hogyan terelhetném el a gondolataimat a szorongató érzésekről?

Nagyon kétségbeesett vagyok, úgy érzem elnyel a sötétség.

2022. máj. 22. 15:32
 1/2 anonim ***** válasza:

Egyszer láttam egy angol videót a skizofréniáról skizofréniásoknak, pedig én nem is vagyok az, szerencsére, ám egy időben azt gondoltam, hogy az vagyok, aztán a pszichológusom mondta, hogy nem vagyok az, aminek végül is örülök, ám így is nagyon megmaradt bennem, amit láttam, mert miután én a fejembe vettem, hogy skizofrén vagyok, rögtön annak kezdtem utánanézni, hogy mit tehetek ellene, így bukkantam erre a videóra is, ami engem nagyon megnyugtatott:

arról szólt, hogy meg kell tanulnunk befele is nézni a szemünkkel, nem csak kifele, azaz megfigyelni a fejünkben felbukkanó gondolatokat és érzéseket. Ez az első lépés. Ha ez megvan, hogy meglátjuk, hogy á, ez egy gondolat vagy érzés, akkor a második feladat az, hogy leválasszuk magunkat róla, azaz megmagyarázzuk magunknak azt, hogy ez csak egy gondolat vagy érzés, ám nem én vagyok. Ez nekem baromira segített, és bár én nem vagyok skizofrén ezek szerint, azért hátha neked is segít!

2022. máj. 22. 18:46
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Erdekes, és biztos van benne igazság!

Most új dolgot mondtál, megpróbálkozom vele.

2022. máj. 22. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!