Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyszerűen nem bírom már!...

Egyszerűen nem bírom már! Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés

Egyszerűen rossz itthon...nem megy...

Örökös veszekedések....a szüleim nem foglalkoznak velem.Nem találkozhatok a legjobb barátnőmmel akinek szintén lelki gondjai vannak mert hogy rossz hatással van rám.Ami nem igaz...mert én még rosszabb hatással vagyok rá.

De nem azért szeretem mert úgymond "depressziós" hanem azért amilyen...tehát én önmagáért szeretem...és anyuék ezt nem értik meg.Mindent megvonnak tőlem amitől kicsit is jobban lehetnék.Tőle is elakarnak tiltani...nem értik meg hogy ezzel csak nagyobb kárt okoznak.

Már tényleg nem bírom...sokszor jár a fejemben az öngyilkosság...bár tudom hogy ez nem megoldás..

segítsetek kérlek!! Mit tegyek?:'(

14/L.

2010. szept. 17. 23:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
52%
Te ennyiért már megölnéd magad? Pfff, hát elég szánalmas. Még ha apádanyád lőné magát vagy alkoholista lenne mindkettő és naponta vernének vagy mittomén. Gyerek te el vagy kissé szállva magadtól. Jó, 14 évesen mindenki ezta depis vagyok, fája világ szart nyomatja, mert az az aktuális sláger, de ha vennéd a fáradtságot meg a kis eszedet, simán megoldhatnád, hogy találkozz a barátnőddel, a nyavalygás helyett foglalkozz az iskolával, otthon csinálj több házimunkát, hétvégén meg mondd, hogy osztálytársadnál lessz ottalvós lánybuli, 3-4 csaj és aludj ott barátnődnél azt hello.
2010. szept. 17. 23:41
 2/16 Gipsz Jakab Béla válasza:
Az a baj, hogy ez egy árnyaltabb kérdés. Amennyit leírtál, abból csak annyi jött le, hogy baromi gyenge vagy. Most nem tudom, hogy a szüleid mennyire engedékenyek, de lehet, hogy nagyobb tapasztalatuk van az életből, nem? Nem mindig mondanak baromságot. Ha meg kis tökéletesnek nevelnek téged és zavarja őket, hogy egy vagányabb lánnyal barátkozol, akkor meg nyugodtan találkozz a barátnőddel, okosan blöffölve. 16/F
2010. szept. 17. 23:51
 3/16 A kérdező kommentje:

hát..régen vertek a szüleim,meg a testvéremet is.Mostanában már nem.

Nem mondtam hogy megölném magam...bár megfordult bennem...de tudom hogy nincs értelme miközben másoknak sokkal nagyobb problémája van.

Az a baj hogy tényleg nem tudnék találkozni a barátnőmmel,meg a szüleim már mondták azt is hogy inkább beadnak valami intézetbe vagy otthonba,mert ők nem akarnak már velem foglalkozni,meg nem akarnak folyton stresszelni...

2010. szept. 17. 23:57
 4/16 anonim ***** válasza:

Hát ha valóban ilyen "komoly" gondjaid vannak, akkor ajánlom figyelmedbe ezt a kérdést, és kérlek gondolkozz el rajta, hogy nekik milyen lehet?

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2010. szept. 18. 00:00
 5/16 anonim ***** válasza:
na ide figyelj kis csajszi...úgy irigyellek hogy csak ennyi problémád van!!!!!én 18 éves vagyok és szó szerint kitettek otthonról csak azért mert a mostohanagyanyám utált..magamat tartom el és ha csak annyi bajom lenne hogy nem találkozhatok a barátnőmmel hát ugrálnék örömömben..te azt sem tudod szerintem milyen az ha nincs apád vagy azt hogy milyen szar ha nincsen senkid, ha majdnem mindenkid meghalt és tényleg csak magadnak vagy.nekem szerencsém van mert van egy megértő kedves és aranyos párom de mondom ha csak tényleg ennyi bajod van hogy a depressziós barátnőddel nem találkozhatsz.... és öngyilkos akarsz lenni akkor csá..úgy se mered megtenni mert csak menőzni akarsz te is mint a többi 14 éves nyálas gyerek!!!!
2010. szept. 18. 00:04
 6/16 anonim ***** válasza:

Nézd..,biztos van valami a háttérben ami miatt tiltják tőled a barátnődet!Vagy Te nem viselkedsz úgy esetleg a barátnőddel van probléma,és attól félnek rossz útra térsz!

Egyébként ha le se tojnának és nem foglalkoznának veled akkor az se érdekelné őket hogy hova mégy kivel találkozol...,szóval az már nem igaz,hogy nem foglalkoznak veled!!Beszélgess a szüleiddel nyiltan,mond el a gonsos őszintén,hogy mi bánt és lehet jóra fordulnak a dolgok!Szóból ért mindenki,még a szüleid is...,a puffogásoddal nem fogsz sokmindent elérni csak egyre rosszabb lesz!

2010. szept. 18. 00:04
 7/16 anonim ***** válasza:
*gondod
2010. szept. 18. 00:05
 8/16 A kérdező kommentje:

tényleg nem foglalkoznak velem.Apa ül a gép előtt.Anya takarít meg főz és ennyi,meg hát ugye dolgoznak.

Nekem is vannak problémáim..nem csak az amit leírtam....és nem csak menőzni akarok azzal hogy öngyilkos leszek...már volt egy kísérletem,nem olyan rég...akkor kórházba kerültem...csak ezt nem mertem előbb leírni...

tudom hogy igazatok van...igazából mostmár nem is tudom hogy miért tettem fel a kérdést...:/

2010. szept. 18. 00:11
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

A helyedben en elhataroznam magamban, hogy decemberre minden tantargybol javitok egy jegyet, hogy olyan suliba mehessek tovabbtanulni, ahol fuggetlenseget is kapok. Addig is, reggelente felkelnek egy oraval hamarabb, es futnek minden reggel a suli elott 20-30 percet (azert reggel, mert este a sotetben nem olyan biztonsagos, mint reggel fel hetkor). Futas utan egy gyors zuhanyzas es sipirc a suliba. Ha javitottal a jegyeiden, akkor ott tanulhatsz tovabb, ahol akarsz, tehat pl. messze a szuleidtol is, pl. koleszban. Probald ki, csak nyerhetsz a dologgal.

Nyavalygassal, sopankodassal ugyanannyit ersz el, mint az ongyilkossaggal: ertelmetlen es semmi haszna. Azonkivul amolyan "tipikus magyar" viselkedes, sopankodunk, hisztizunk, ahelyett, hogy megraznank magunkat es megprobalnank komoly munkaval talpraallni...

Sok sikert, probald meg, amit irtam, drukkolok neked!

2010. szept. 18. 00:23
 10/16 anonim ***** válasza:

Szerintem lépj hátra egyet.. És csapd arcon magad.. Ébredj már fel. Az én apám alkesz, nincs állása, anyám meg kijár németországba dolgozni, épp az utóbbiak miatt. Mégse akarom megölni magam, mert azzal csak rosszat tennék nekik.. Gondolj bele,hogy ha anyád fejében fordulna meg az öngyilkosság, te mit éreznél utána? Csaknem ugyanazt érezné ő is.Mellesleg meg azt nem nagyon akarom elhinni,hogy azért nem engednek el a barátnődhöz mert TE rosszat teszel neki. Ez fordítva szokott menni..

És ne mondd,hogy nem látok bele a témakörbe, mert én tutira nem vagyok túlságosan sokkal öregebb. Mégpedig azért mert A méretem F/14 ;)

Tanulj, aludj, egyél, igyál, tanulj és előlről.. Hidd el,hogy sokan mondják, de csak azért mert jót akarnak neked, sőt még a jót akarnak neked dumát is sokan mondják mégpedig azért mert TÉNYLEG jót akarnak neked. Én most vagyok 8.-os és pl ha 8. elején jók a jegyeid, felvételizhetsz egy jó gimnáziumba, ahonnan aztán mehetsz egy jó egyetemre (Pl BME) ahonnan aztán jó állásod(jó életed lesz) ilyen egyszerű. A kulcs ehhez az életvitelhez a rendszeres tanulás

2010. szept. 18. 10:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!