Nagyon ideges vagyok, egyszerüen megőrülök. Ha leülök tanulni, akkor 2 perc után felállok és a könyvet a falhoz vágom nem bírom tovább. Miért lehet?
Néhány dolog amit összeszedtem az internetről és illik rám:
1)A nap legnagyobb részében levert hangulat, majdnem minden nap, mely személyes beszámolás alapján (pl. szomorúság vagy üresség érzése) vagy mások megfigyelései alapján (pl. kesergés, sírdogálás) ítélhető meg.
2)Az örömérzet és az érdeklődés jelentős csökkenése a nap legnagyobb részében, majdnem minden nap.
3)Álmatlanság vagy aluszékonyság majdnem minden nap.
4)Pszichomotoros nyugtalanság vagy levertség majdnem minden nap.
5)Fáradtság vagy csökkent energiaszint majdnem minden nap.)
6)Koncentrációs, gondolkodási képességek csökkenése.
7)Halállal, öngyilkossággal kapcsolatos újra és újra visszatérő gondolatok.
Szerintem egyszerűen csak lusta vagy, az ellen meg nincs orvosság.
Szépen összeszedted a netről a depresszió tüneteit, és azt várod, hogy ez alapján diagnosztizáljunk (meg sajnáljunk). Megnyugtatlak: nem vagy depressziós. Aki az, az tagadja ezeket a tüneteket a végsőkig.
Úgyhogy a vizsgát nem úszod meg, tanulj, ne netezz.
Szerintem próbáld a tanuláshoz jól felkészülni:
-helyezd magad kényelembe, ne legyen a szobádban túl meleg, egyél csokit, gyümölcsöt, meg ilyesmik
Ne legyél annyira ideges mert akkor tuti nem megy a tanulás...Hívd össze a haverokat és tanuljatok együtt...
Ha túl ideges leszel próbálj ki pár légzéstechnikákat, amik ellazítanak, ilyesmiről sokat ír a neten...Remélem adtam pár hasznos tipped :)
Mondjuk kapcsold kia gépet vagy inkább azt vágd falhoz és ne a netet búújd, hanem a tananyaggal foglalkozz!!
Ha nem érted vagy nem tudod megcsinálni akkor keress másik könyvet, videot, akármit amiben megmutatják!
Ha meg csak valami tanulós tárgy pl töri azt meg írd le annyiszor, ameddig nem tudod, és közben gondolatban ne máshol járj hanem a tananyagra figyelj!
Azon meg már túltehetnéd magad hogy megbuktál, nem az első és nem is az utolsó, és nem is számít, cska a végeredmény.
- érettségi
- diploma
- lóvé
- nő + ház és szex szakadásig!
Az a gond veled, hogy nem arra figyelsz amire kellene!!
A TANANYAGGAL FOGLALKOZZ, NE MAGADDAL MEG A NYAVAJGÁSSAL SEMMI MÁSSAL NE FOGLALKOZZ CSAK A TANANYAGGAL!!
LEVEGŐT SE VEGYÉL AMÍG ÁT NEM RÁGTAD!
És ha átrágtál egy kis részt akkor demonstráld!
Oldj meg önállóan feladatot, vagy mond fel amit olvastál!
Ha nem sikerül, akkor rágd át megint és próbáld újra bebizonyítani magadnak a könyv nélkül is hogy tudod!
Minnél többször próbálod annál jobban fog menni ha csak ezzel foglalkozol és semmi mással!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!