Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez beteges viselkedés vagy...

Ez beteges viselkedés vagy csak introvertàltsàg?

Figyelt kérdés

Kerülni az utcàn ahol sokan vannak,mellékutcàkat vàlasztani.Elmenni màs irànyba- nem annyira feltűnően ha ismerőst làtunk,hogy ne kelljen bàjcsevegni.Az autóbuszban magunk mellé tenni a tàskàt,lehunyni a szemünket hogy véletlenül se üljenek mellém,ha nagyon nincs kedvem hozzà.Előadàs làtogatàson hàtul ülni és annak befejeztével gyorsan tàvozni.Nagy tàrsasàggal szemben kis csoportokat kedvelni vagy egyszerre egy emberrel talàlkozni.De érdekes módon ezekkel az emberekkel nagyon jól eltudok lenni és ők us hasonlóak 😀

Ez vàltoztatható? Nem biztos,hogy jót tenne a vàltozàs meg kedv sincs hozzà.A nagy tàrsasàg,hangoskodàs nagyon lehúzó energetikailag mint ahogy a nagyon extrovertalt embernel egy introvertàlt biztosan unalmas huzamosabban.

2022. máj. 19. 21:26
 1/8 anonim ***** válasza:
93%
Nem beteges!
2022. máj. 19. 21:32
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
Nem mondanám, hogy beteges, de egészségesnek sem, ha nem tudsz egy ismerősnek köszönni, majd továbbmenni (kettőn áll a bájcsevegés), az meg éretlen dolog, hogy két helyet foglalsz el a buszon, amikor bizonyára tudod, hogy bunkóság.
2022. máj. 19. 23:25
 3/8 A kérdező kommentje:
2-es a helyfoglalas olyankor van amikor van mas mellett is hely tehat van mas opcio🙂
2022. máj. 19. 23:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Mondjuk akkor nem kell becsuknod a szemed ;~)
2022. máj. 20. 00:10
 5/8 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem az emberek kerülése az már kicsit beteges kategória, ezek: "Kerülni az utcàn ahol sokan vannak,mellékutcàkat vàlasztani.Elmenni màs irànyba- nem annyira feltűnően ha ismerőst làtunk,hogy ne kelljen bàjcsevegni."

Az introvertáltság az addig tart, hogy lefáraszt ha nagy társaságban vagy, jobban szereted kevés/egy emberrel tölteni az időt, nem szereted a bájcsevegést és egyedül töltődsz fel energiával.

A tömeg kerülés már inkább szociális fóbia felé kacsingat, bár ez még elég enyhe szinten, szóval nem nevezném túl komoly problémának a leírt pár sor alapján.

2022. máj. 20. 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:
Szociális fóbia enyhén. Nekem erősen van Szoc fóbom és ha sétálok és nevetnek valamin mindig magamra veszem és inkább a füvön kisutcakon megyek
2022. máj. 20. 12:30
 7/8 anonim válasza:
47%

Én is ilyen vagyok, de én még azzal egészíteném ki, hogy ez nem szociális fóbia, csak mivel a másik emberrel nem tudnék mit beszélni, ezért kerülöm el őket.

Pl. szomszéddal nem tudok mit beszélni, köszönök neki, de ha egy nap többször látom, akkor már kezd kínossá válni, hogy egy szót sem szólok hozzá.

A buszon már sokszor találkoztam ismerőssel, kb. két percig beszélgettünk, utána néma csend, ami lehet kínos is (akkoriban az is volt számomra). Most autóval járok, ismerőst fel szoktam venni, de mindig az van bennem, hogy jaj csak meg nem lássam, mert mit fogok vele beszélni, kb. 5 percig tart az út. De még ha nem is beszélünk út közben, már számomra nem kínos, vagy legalábbis megtanultam kezelni a helyzetet.

Szóval csak nem akarom, hogy kínos legyen a találkozás a másik számára.

Pedig van akivel akár egy óráig is el tudok beszélni. De ez nagyon egyén függő, és kb. 3 ilyen embert ismerek. Az egyik közülük nagyon tetszik nekem, de félek őt elhívni randizni.

2022. máj. 24. 19:51
 8/8 anonim ***** válasza:
#7-es, amit írsz már az is szociális fóbia. Félsz egy társas helyzettől és ezért elkerülöd, miközben a félelmed egy csak általad kitalált problémából következik. Ha valakink egyszer már köszöntél aznap, akkor ha a következő 43 alkalommal amikor találkoztok, akkor egyet biccentesz felé, akkor azzal le van tudva és nincs ezen mit kínosnak érezni. Senki sem várja el, hogy csak azért beszélgess valakivel, mert látásból ismeritek egymást és pont összetalálkoztok valahol. Ha a másik fél akar valamit mondani, akkor majd reagálsz rá, ha nem, akkor meg csendben vagytok.
2022. máj. 24. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!