Nagyjából mennyi idő a pszichológusnál a hely felszabadulás, ha várólistán vagyok?
Sajnos mindenki visszautasított eddig. Valaki azt mondta, hogy keressem egy év múlva, nagyjából 4 Budapesti rendelő (legalább 50 pszichoterapeutával) van teljesen tele.
Várólistán vagyok, de nem tudom hogy ez mennyi időt jelent és ők sem tudtak választ adni.
Kezdek kétségbe esni, mert már márciustól próbálkozom és senki nem tud fogadni :(
Kérdező, együttérzek, mert én is voltam várólistán. Nekem az egyik hely 2 hónap volt, mire kaptam időpontot egy ismerkedős beszélgetésre, de nem volt szimpi a hely (nem volt szabad terapeuta választás).
A másik terapeutánál kb 1,5 hónap volt, talán szerencsém is volt, előre tudta, hogy majd egy időpontja fel fog szabadulni akkor.
De van egy terapeuta, akinél tavaly november óta várólistán vagyok, azóta se jelzett vissza, és mindig elfelejtem, hogy írjak neki, hogy vegyen le.
Egy barátom nehezen, de pár hét alatt talált pszichológust, aki épphogy be tudta passzírozni a praxisába.
Ne add fel, iratkozz fel minél több helyre várólistára, illetve ha akad még szimpatikus szakember, írj neki. Ha online terápia is szóbajöhet, az tágíthatja a kört.
Ha nagyon rosszul érzed magad, a háziorvostól kérhetsz beutalót tb- mentálhigiénés/pszichiátriai rendelésre. Az én budapesti háziorvosom állította, hogy az sztk-es rendelésre nincs durva várólista. Ha jól tudom, egyes helyeken rövidebb terápiák tb-re is elérhetőek.
2-es vagyok. Ez egy alapítvány volt, Nap-kör a nevük. Úgy működnek, hogy először várólistára vesznek, majd behívnak egy orientációs beszélgetésre, én 2 hónapot vártam. Ott nagyjából felmérik, milyen problémáid vannak, majd kijelölnek Neked egy terapeutát. Amúgy fizetős, 10 vagy 15 ezer Forint egy alkalom (lehetőségtől függően).
Kitartás, drukkolok, hogy hamarosan találj terapeutát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!