Van aki kijött úgy a depresszióból,hogy nem szedett gyógyszert?
Valóban. A gyógyszer a depresszió tüneteit kezeli, ami számomra a biokémiai zavar az agyban.
Ha valaki csak szomorú/gondterhelt/stb, akkor tényleg nem, de akkor nem is kell gyógyszer, mert megoldható máshogy. Pl séta ilyenkor segíthet, ahogy fenn írták, mert a hangulatra jó hatásdal lehet.
Depressziónál ez édeskevés.
Én úgy jöttem ki, hogy volt valaki az életemben, akinek a pozitív kisugárzásától TELJESEN helyrejöttem. (Ellenkező nemű érdeklődő.)
(Azóta sajnos újra erőltetnék a gyógyszerszedést, de nem vagyok hajlandó szedni...) Azok nélkül is nagyon jól megvagyok! És az a bizonyos férfiú is elérhető közelségben van azóta is!
Ez érdekes.
Nekem gond lenne egy társ most. Egy randira nem tudnék hétvégén elmenni mert fel sem tudok kelni. Nem lenne erőm vele sétálni, programra. Azt nem mondhatnám neki, hogy feküdjön itt mellettem, amíg javul a depresszió.
Dolgozni is zokogva járok.
Nekem magától ajánlkozott az a férfi, hogy segít (nem volt munkaköri kötelessége, csak beszélgettünk, mert volt téma közös téma egy bizonyos időszakban bőven.)
Aztán "kitalálta", hogy meg akar ismerni, maradjak, menjek, személyesen látni szeretne. Én meg szót fogadtam neki (olyan helyzetbe voltam, hogy el kellett fogadnom az ajánlatát. Nem tudtam nemet mondani.)
A 2010-es második felében egyáltalán nem tudtam mit kezdeni az életemmel. Egyre hanyatlóbb egészségi állapotú édesanyámat ápoltam és nem volt előttem semmilyen jövőkép.
Hivatalos munkaviszonynak számítana a beteg hozzátartozó ápolása, de nem sikerült elintéznem, hiába jártam utána egy rokonom tanácsára lelkiismeretesen. Pokoli volt végig kísérni a haláláig.
Alig volt segítségem és nem éltem volna meg normális ésszel a dolgot, ha ez a férfi nincs mellettem akkor. Így bírtam csak ki. A mai napig hálás vagyok ezért a Gondviselő Törődésért, Odafigyelésért.
15-ös válaszoló voltam.
Jó hallani, h társra leltél és ennyit segített!
Én nem tartok még ott, h fel tudjak kelni és csinálni valamit. Zokognék, ha ki kellene mozdulni.
Új munkahelyem van. Zokogva járok dolgozni és nagy szenvedés árán végigdolgozom a napot. Hazajövök, szinte vonszolom magam mert járni sincs erőm és fekszek az ágyban.
Hulla fáradt vagyok szellemileg is mert 3-5 órákat alszok és hiába könyörgök gyszerért alváshoz.
Nincs olyan gond az életemben, amit ha megoldanék, nem lennék depressziós. Szorongásom is van.
A depresszió a gond.
18-as válaszoló: nem tudnál kiváltani olyan gyógyszert, amit nem kell orvossal felíratni? Vannak vény nélkül kapható készítmények.
Gyógyszerészek is tudnak ajánlani valamit, nem kell mindenhez feltétlenül orvos - vagy elmehetsz több helyre is. Nem vagy köteles egyetlenegy orvoshoz járni, ha nem vagy elégedett!
Nagyon aranyos vagy, de nem sikerült vele összejönni végül. Nagyon komoly és súlyos konfliktusok voltak köztünk - rá kellett később jönnöm, hogy minden esetben azért nem számíthatok rá sem...
Nekem korábban gyógyteákat javasoltak ismerősök. Vehetsz olyan gyógyteát is, ami csökkenti esetleg a szorongásaidat! Persze, többszöri próbálkozás és türelem kellene ehhez. Kívánom, hogy járj sikerrel!
De még lehet más egyéb módszer, ami segít ezeket a dolgokat rendbetenni (engem lelkileg egyházi körökben sikerült IGAZÁN HELYRERÁZNI.)
15-ös és 17-es válaszoló voltam.
Próbáltam mozgást, gyógynövényes szereket, egészséges táplálkozást stb. Semmit nem értek.
Járok orvoshoz és 2 hetente pszichoterápiára is.
Ezeket szedem.
Reggel: 200 mg Lamolep, 150 mg Elontril, 75 mg Pregabalin
Délben 75 mg Pregabalin
Hazaérkezéskor 1 mg Rivotril
Este 150 mg Pregabalin
Azt nem fogadnà el az orvosom, hogy több helyte járok és valószínűleg a másik orvos sem. Nem is jó ötlet 2 helyről szerezni gyszert mert mind2 együtt sok lehet.
Pregabalin elég jól hat szorongásra, de kell mellé hazaérkezéskor Rivotril, hogy csökkentse a szorongásom.
Lamolep kevert epizód ellen véd. Amióta szedem, nincs gondolatrohanásom.
Elontril antidepi, még nem várható tőle hatás mert most telik csak le a a 2 hét.
Altatót talán kapok, de csak szerdán.
Orvosom tart pszichoterápiát is. Sématerápiát.
Egy altatóért nem érdemes egy pszichoterápiát megszakítani. Nehéz jó terapeutát találni elfogadható áron.
Orvosommal naponta váltok mailt, ilyen orvost se találok másikat.
Tanultam mindfulness meditációt, autogén tréninget (relaxáció). Ezeket màshol illetve mással.
Este vettem be 3 db Nervenpfleg kapszulát. Ebben van valeriána, citromfű, komló, sok más. 3 db-ot ajánlanak alváshoz. Vettem be mellé 3 mg melatonint. Doboza szerint 1 mg szedhető, de más ajánlások szerint 3-6 mg a hatásos adag. Tegnap délután ittam citromfű teát. Ezek nekem nem sokat érnek. A Nervenpflegnek érzem minimális hatását, de alváshoz nem elég.
Ezen kívül alváshoz vettem be 1 mg Rivót (amire nincs orvosi javaslatom) és 150 mg Pregabalint. Ami a szokásos esti gyógyszerem.
Mindezekkel elaludtam és 2:30 óta fent vagyok. Vettem be újból w mg Rivót. Hátha segít visszaaludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!