Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Másnál is jelentkeztek hasonló...

Másnál is jelentkeztek hasonló tünetek szorongásnál?

Figyelt kérdés

3 hete tudtam először eljutni egy pszichiáterhez, mert akárkit kerestem, mindenhol azt a választ kaptam, hogy sajnos nincs kapacitásuk új páciens fogadására. November óta tartó, egyre erősödő szorongásos tüneteim vannak, ami főleg a beszédre hat ki nálam, konkrétan nem tudok normálisan hangot képezni, csak ha megnyomom a nyakam egy kicsit. Amikor barátokkal/családtagokkal találkozom, kevésbé van ez jelen, de munka közben folyamatosan. Egy állatorvosi rendelőben dolgozom, és szerintem amiatt is alakulhatott ki, hogy hirtelen egész nap állandóan emberekkel kell foglalkoznom, korábban home office-ban voltam egy multinál. Semmiféle változás nem állt be az életemben, ami ezt előidézhette volna, így csak a munkára tudom “fogni”.

A pszichiáter Escitilt írt fel, és mellé Frontint. Azt mondta, nagyjából két hét mire az antidepi hatni kezd, de egyelőre még mindig ugyanúgy felmegy a pulzusom és lefagyok ha valakivel kommunikálnom kell akit nem ismerek…

Másnál is jelentkeztek hasonló tünetek? Nagyon idegesítő, hogy nem “tudok” beszélni, miközben már megtanultam két éves koromban…

2022. máj. 4. 15:25
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia! Az antidepresszánsnak idő kell, amíg kialakul a teljes hatása. A Frontint azért is írta, hogy a nehéz helyzetekben, amikor már elviselhetetlen a szorongás tudj könnyíteni magadon. Ha ilyen helyzetben vagy vegyél be 1 szem Frontint (ha esetleg 0,5-öst írt fel, akkor megpróbálhatod fél szemmel csak).

Én ugyanezt a gyógyszert szedem, és amíg be nem állt nekem is voltak nehezebb időszakaim, úgyhogy én reggel be is vettem egy Xanaxot is az antidepi mellé.

2022. máj. 4. 20:55
 2/4 anonim ***** válasza:
Varj még a hatásra. Addig szedd a nyugtatót.
2022. máj. 5. 03:08
 3/4 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm! ☺️
2022. máj. 5. 11:05
 4/4 A kérdező kommentje:
Múlthéten emelkük 15 mg-ra, és azóta nyugtató sem kell már mellé. ☺️
2022. máj. 15. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!