Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Szsermegvonas...

Mit tegyek? Szsermegvonas miatt nagyobb adag gyszert szedek. Munmat talaltan. Csökkenteni kell mert szedált vagyok és sokat alszok.

Figyelt kérdés
Kis adaggal s falat kaparom majd munkahelyen. Hétfőtől kell csökkenteni.

#Gyszer csökkentés
2022. ápr. 30. 09:31
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
De most, túl korán csökkenteni kell munka miatt hétfőtől. Hiába vált be a több ptegabalin. Ez sem a max adag volt az 600 mg. Én 450 mg-ot szrdtem, most 300 mg-ra kell csökkenteni a napi adagot
2022. ápr. 30. 15:47
 22/29 A kérdező kommentje:
Nem számítottunk rá, hogy 1 nap alatt hívnak interjúra és aznap fel is vesznek.
2022. ápr. 30. 15:49
 23/29 anonim ***** válasza:

Teljesen felejtsd el a sima pszichiátereket.

Én amfetamin függőségből jöttem ki. Teljesen más gyógyszerezést igényel egy drogfüggő. A gyógyszerek ugyanúgy az agy receptoraira hatnak mint a drog, csakhogy a mi agyunkban azok már tönkre vannak cseszve.

Innentől nem állapítható meg se bipoláris zavar, se kb semmilyen mentális betegség. Főleg elvonás alatt. Az agy regenerálódik, de teljesen normálisak nem leszünk soha.

Keress másik orvost, mert ehhez nem ért. Nagyon nem, ha bipolárisként kezel egy függőt. Miközben az egy szimpla elvonási tünet. Elvonás közben kb bármelyik pszichés betegség kritériumait lehet hozni, de attól ezek még nem azok.

Én is szedek Xanaxot reggel 2 mg-ot és végigpörgöm az egész napot. Mást ez kiüt, nekünk más a tolerancia szintünk. Ezt 4 éve szedem, csak azért mert ennyit meghagytam magamnak.

Tényleg. A lényeg, hogy ehhez az orvoshoz az életbe ne menj vissza többé. Egy függőnek ennyi, és ilyen gyógyszereket adni szakmaiatlan. A Rivotril pláne. Drogfüggőből gyógyszerfüggőt csinál? Már én is csalok a Xanaxal mert igazából azt se lehetne. Semmi olyat ami függőséget okoz.

Persze, hogy nem tudod csökkenteni, függő vagy, nem a szomszéd Mari néni

2022. máj. 1. 00:36
 24/29 anonim ***** válasza:

Ezeket a diagnózisokat pedig akkor állítsa fel ha már 2 éve nem drogozolbés még akkor is ezek a tüneteid vannak.

Bocsánat de saját és még sok ember sorsából kiindulva az összes ilyen orvostól elvenném a diplomáját. A kórházak meg ebből a szempontból katasztrófa

2022. máj. 1. 00:56
 25/29 A kérdező kommentje:

Nem sima orvos, hanem pszichoterapeuta.

Nem vagyok bipol azt mondta, de van egy széles bipol spektrum, amin akkor is rajta voltam, amikor még nem drogoztam. Az előző orvosom, még droghasználat előtt állapította meg a bipolt. A mostani dokim C-PTSD diagot ad, de nen szeret diagban gondolkodni.

2022. máj. 1. 09:19
 26/29 A kérdező kommentje:
Jelenleg sem akut bipol szerint kezel, hanem depressziósként, aki átlendülhet. Pl Amíg nem szedtem Lamolepet, alig értettem, amit olvastam, olyan gondolatrohanasom volt és durvan hadartam (tiszta időszakban, drogok előtt).
2022. máj. 1. 09:22
 27/29 A kérdező kommentje:
Voltam 10 évig drogmentes. Akkor állítottak fel diagokat. Azok maradtak most is
2022. máj. 1. 09:23
 28/29 A kérdező kommentje:

Amitrexet hagyhatom el mert nem csinált sok jót. Terápia oldotta meg, amire szedtem. (Flashback -regi trauma)

Ami fixen marad:

75-75-150 mg Pregab (ez kis adag)

200 mg Lamolep reggek (ez közepes adag)

150 mg Elontril reggel (szokásos adag, 1 szem)

Rivotril: max 1 mg

Esetileg:

Olanzapin: 2,5 mg (5 mg a legkisebb terápiás adag). Ez elalváshoz kellhet.

Propranolol (ez béta blokkoló): ha erős akatíziám van

Ez sokféle gyszer, de kis adagok.

Nem kevés, erős gyógyszer.

Engem a kevés, de erősek nagyon kiütöttek. Pl 200-400 mg Seroquel/Kventiax + Lamolep vagy 5 mg Olanzapin + Lamolep.

Az antipszichókból csak az Amotrexet bírtam.

2022. máj. 1. 09:33
 29/29 A kérdező kommentje:
Akatíziát nem tudom, hogy nyugtatón es nappal bevett antipszichotikumon (amit éjjel szokás) kívül mivel lehet kezelni. Kórhaz erre adott 3 mg Rivót. A többi gyszszeren nem valtoztattak.3 mg-ot itthon mem tudtam szedni, max 1-2 mg-ot. Nagyon kiütött. A napi 1 mg-ból is max 0,5 mg-ot fogok tudni munkahelyen bevenni mert álmosít. Ahogy az emelt Pregab is (az kevésbé).
2022. máj. 1. 09:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!