Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit tegyek? Szsermegvonas...

Mit tegyek? Szsermegvonas miatt nagyobb adag gyszert szedek. Munmat talaltan. Csökkenteni kell mert szedált vagyok és sokat alszok.

Figyelt kérdés
Kis adaggal s falat kaparom majd munkahelyen. Hétfőtől kell csökkenteni.

#Gyszer csökkentés
2022. ápr. 30. 09:31
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy olvasom, már most sem ártana csökkenteni.
2022. ápr. 30. 09:36
 2/29 A kérdező kommentje:

Jelenlegi adagom:

Pregabalin: 150-150-150 mg

Lamolep 200 mg reggel

Elontril: reggel 1 db

Amitrex: 200-0-400

Szükség esetén 3 mg Rivó, nem egyszerre bevéve

Ami maradhat:

Pregabalin: 75-75-150

Lamolep 200 mg reggel

Amitrex: a teljes adagot estéte szeretném tetetni mert álmosít (600 mg)

Elontril: reggel 1db

Rivotril: max 1 mg (több részletben)

Pregab fog nagyon hiányozni, Rivót nem szedtem sokat.

Nem fog menni...

2022. ápr. 30. 09:37
 3/29 A kérdező kommentje:

Szermegvonashoz kell ennyi.

Kimaradt: volt 5mg Olanzám. 2,5 mg maradhat, ha nem tudok aludni. Ha tudok nem kell.

2022. ápr. 30. 09:39
 4/29 anonim ***** válasza:
73%
Úristen! Ki ír fel neked ennyi gyógyszert? Ennyivel egy komplett elefánt csordát meg lehet ölni ember. Nekem a 1.5 mg rivotrilra azt mondta az orvos, hogy borzalmas sok, és súlyos függőnek számítok. Semmi mást nem szedtem. A 3 mg-ról 1 mg-ra csökkentett rivo önmagában embertelen, és a többiről még nem is beszéltem. Én a 1.5 mg-ot 12 hónap alatt tudtam elhagyni és baromi szarul voltam. Munka? Ugye csak viccelsz? Ha csak rohammentővel be nem visznek-haza nem hoznak. Szerintem keress egy normális, hozzáértő orvost. Én nem vagyok az, mégis látom, hogy ez így tényleg nem fog menni. Súlyos gyógyszerfüggőség esetén a csökkentést rendkívül körültekintően, óvatosan, és főleg LASSAN szabad csak csinálni, különben elfüstöl az agyad. Súlyos, életveszélyes, de akár halálos megvonási tünetek is felléphetnek. Ezt nem mondta el az "orvosod"?
2022. ápr. 30. 09:52
 5/29 A kérdező kommentje:

Akatíziára propranololt szedhetek ( béta blokkoló de akatíziara is hat)

Mind másra hat, ezért kell ennyi, hohy lefedje minden tünetem)

2022. ápr. 30. 09:53
 6/29 A kérdező kommentje:

Rivotrilt csak 1,5 hete szedem.

Nagyon jó orvosom van. Terapeutám is jő. Ugxanaz a személy. Sématerápism van.

Szermegvonásra kórhaz többet adott. Az sok volt nekem. Nem esetileg, hanem kötelezően volt 3 mg. Nekem az sok. Ennyi nem kellett itthon.

Max 2 hétig lett volna ekkora adag, de nem telt le. Még van megvonsdi tünetem. Korai a csökkentés.

Rivotril nem állandó, hanem szükség eseti gyszer.

2022. ápr. 30. 09:57
 7/29 A kérdező kommentje:
Interjúra és bérügyre intezni a dolgokat jó állapotbwn mentem be. Volt tűz és munkavédelmi omtatásom is.
2022. ápr. 30. 09:59
 8/29 A kérdező kommentje:

Bipol spektrumon vagyok. Deptesszióm, szorongásom és flashbackem van. C-PTSD a diagom + a többi.

Lamolep és Amitrex bipol ellen hangulatstabilizálónak kell. Amitrex flashbackre is jól hat. Emiatt is kaptam.

Olanzapin alváshoz kell. Ez mini adag.

Pregab és Rivó szorongásra.

Elontril depresszióra.

Propranolol esetileg akatíziáram

Minden tünetem kezelni kell.

2022. ápr. 30. 10:04
 9/29 A kérdező kommentje:

Munkaképes vagyok. Júniustól másodállásom is lesz. Csak a Pregab és Rivó csökkentés a gondom. Főleg azmz első.

Korábban, jó állapotban azonnal hagytam el 1 mg Rivót. 3 hétig volt rossz. 8 hónapig nem szedtem.

2022. ápr. 30. 10:06
 10/29 anonim ***** válasza:

Kérdező, bocsánat, de nincs jó orvosod!

Én is bipoláris vagyok + van C-PTSD-m és egyebeim, viszont nem kell ennyi gyógyszert szednem. Ez a mennyiség rengeteg, nem mellesleg a gyógyszerfüggőséghez is kialakul. De meglátja egy másik doki, hogy mennyi gyógyszert szedsz hátraborul a székével, mert ez nem normális.

Sürgőssen válts orvost, akármennyire is birod emberileg, mert olyan gyógyszerfüggőséged lesz, hogy belepusztulsz.

2022. ápr. 30. 13:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!