Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért éltek????

Miért éltek????

Figyelt kérdés

Miért éltek?

Mármint mi az ami éltet titeket hogy ne adjátok fel a mindennapokban?

És a nehéz időszakokba amikor padlón vagytok mi motivál hogy fel álljatok?

2022. ápr. 28. 05:12
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva jelenleg nem tudom. Meghalt a párom. Búcsú nélkül ment el és most itt állok teljesen egyedül több, mint 10 év után. Próbálom tartani magam, de egyszerűen nem megy. Talán a cica miatt nem adtam még fel, mert gondoskodni kell róla, így én is vele eszek.
2022. ápr. 28. 05:33
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem talán az, hogy fogalmam sincs mi van a halál után és ez tart vissza mert amúgy félek meghalni. Meg amikor van pénzem akkor olyanokat tudok venni ami kis ideig boldogít legyen pár száz forintos energiaital vagy új telefon. De napról napra nehezebb és unalmasabb az élet.
2022. ápr. 28. 05:39
 3/13 anonim ***** válasza:
80%

Sok ember, aki padlóra került az élettől, csak az élteti, hogy gyáva öngyilkos lenni, mert bizonytalan hogy mi van a halál után. Másrészt ez kicsit szégyen is (az öngyilkosság), a gyengeség jele.

Megint mások azok nem lesznek öngyilkosok, mert a vallás elítéli azt, a Biblia is kijelenti, hogy az öngyilkosok nem üdvözülnek.

Más azért nem lesz öngyilkos, mert még mindig ott maradt neki a világban valaki vagy valami, aki/ami tartja benne a kicsi szikrát.

Engem ami éltet, és amiért nem dobtam el az életet, az a remény, hogy még talán kicsit élvezhetem az életet, még talán alakulhatnak jól is a dolgok. Másrészt a közeli hozzátartozóimnak se akarok fájdalmat okozni, és fogalmam sincs mi van odaát.

2022. ápr. 28. 06:08
 4/13 anonim ***** válasza:
92%

Hogy bebizonyítsam hogy nem vagyok olyan hülye mint ahogy mindenki gondolja körülöttem.

Elérjem az álmaimat.

2022. ápr. 28. 06:39
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
A kutyamert es a legjobb baratnomert. Az utobbinak orok trauma lenne, ha megolnem magam.
2022. ápr. 28. 07:30
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert megszülettem.
2022. ápr. 28. 08:13
 7/13 anonim ***** válasza:
93%

Jelenleg én sem tudom. Gyógyíthatatlan beteg vagyok (nem fogok meghalni, csak az életminőségem kuka), ami a párom életére is rányomja a bélyegét.

Már rég feladtam volna, mert így nem tudom, mi értelme élni, mert csak vegetálok, a párom miatt nem teszem, mert neki hatalmas trauma lenne.

Nem tudom mitől tudnék felállni, nyugtatót szedek és minden napot érte csinálok végig. Ha valakinek van jobb ötlete, ürölnék, ha megosztaná.

2022. ápr. 28. 12:20
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem közvetlenül a kérdésre válaszolok, mert azt már megtettem,

de azért érdemes megfigyelni, hogy itt a kelet-európai régióban a legmagasabb az öngyilkosok aránya,

Nyugat-Európában, ahol az életszínvonal magasabb, az öngyilkosok aránya is alacsonyabb,

az igazán szegény régiókban, mint pl. az afrikai országok vagy ázsiai szegény országok, ott meg elenyésző az öngyilkosok aránya.

Utóbbiaknál szerintem a főbb okok:

a természetközeli(bb) életmód,

az intenzívebb társasági élet,

az egyszerűbb, természetesebb táplálkozás, ami nagyban befolyásolja az ember közérzetét,

és a többnyire naposabb, melegebb éghajlat is, aminek köszönhetően nem a négy fal között élik az emberek az életük nagy részét, ami szintén hozzásegít a depresszió legyőzéséhez.

2022. ápr. 28. 12:32
 9/13 anonim ***** válasza:
93%
Azért élek, mert megszülettem, és látom, hogy milyen csoda ez az élet.Nem csak az embereké, de az egész természet egy csoda, amiben tudok gyönyörködni. Érteni nem értem,és senki sem, hogy hogyan jött létre,és hogyan lesz két láthatatlan sejtből egy újabb emberi vagy állati lény, csak hihet abban, hogy valami természetfeletti Isten hozta létre, vagy nem hisz benne, de megmagyarázni akkor sem tudja. Szóval mindennap csodálom az életet. - Ja, és felállni egy szó, mert az igekötő (fel) közvetlenül az ige előtt van (állni). Ha lenne köztük még egy szó: fel akar állni, akkor lenne három szó, mert itt nem a felakar tartozik egybe, mert így önmagában nem jelent semmit sem, hanem a felállni.
2022. ápr. 29. 08:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
A programok, a szakmám, ami egyben a hobbim is.
2022. ápr. 29. 08:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!