Nagyon félek emberek közé menni,vonattal vagy busszal utazni. Miért van ez ?
Mit lehet ez ellen tenni?
Ez önbizalom hiánya miatt van ?
Már ott tartok hogy görcsben a gyomrom,remegek reszketek ha mennem kell valahova.
Pedig muszáj.
Ma is el kell mennem egy családi ebédre és reszketek.
Van erre bármiféle megoldás ?
Csak itthon akarnék egész nap feküdni és semmit nem csinálni
Pànikbetegség lehet bàr a rohamod nem volt még akkor kétlem.Szociàlis fóbia is lehetséges és gyógyítható szakember segítségével.
Menj el orvoshoz ès mond el a problémàd addig míg el nem hatalmasodik rajtad még jobban.
Van valami negatív tapasztalatod tömegközlekedés terén, ami miatt ez kialakhatott nálad?
Ez ellen nem tudsz tenni, bele kell menned a helyzetbe, hogy lásd nem történik semmi. Szoknod kell az embereket magad körül.
Talán az segíthet, ha minél többször, rendszeresen mész ki, busszal és vonattal utazol, ehhez szoktatod magad. Így lehet ez a félelem lecsökken, ha tapasztalod, hogy semmi veszély nincs ebben, senki sem néz téged és senki sem foglakozik veled.
Én nekem több hónapnyi otthonmaradás után nehéz volt kimozdulnom, én is görcsöltem akkor. Túl sokat voltam a komfortzónámban.
#1 volt már igen
Most eljöttem már itt ülök a buszon,de tiszta ideg vagyok.
Nem igazából sosem történt semmi utazás közben,szóval nem is értem.
De csak ha boltba kell lemennem akkor is ez van.
A héten egyszer voltam boltban, akkor mindent megvettem és már jöttem is haza és feküdtem be a biztonságot jelentő ágyban.
Ez nem én vagyok .
Társasági lény aki mindig vidám és jó kedvű .
Neked hogy sikerült kijönni belőle ?
Már eléggé el vagyok keseredve
Szerintem ez szociális fóbia.
Fóbiák: kiválthatja konkrét trauma is (pl. megtámad egy kutya és akkor rettegni fogsz tőlük), de legtöbbször a szorongás az oka (különösen szociális fóbiánál): nagyon erősen szorongsz, ami egy alaptlan félelem, de muszáj lennie okának, így keres magának valamit, amire kivetülhet -> fóbia (ami már konkrét félelem).
Nem tudom, mennyi idős vagy, de ha még fiatal és nem kell dolgoznod, ne szedj semmi gyógyszert. Először próbáld meg azt csinálni, amitől tartasz, majd utána leírni, hogy hogy tudtad megcsinálni. Ne hagyd, hogy megerősítse magát a szorongás. Ez minden napos munka, de idővel rutin lesz majd.
Ha nem megy könnyen magadtól, keress pszichológust (nekem a kognitív terápia jött be, de sima is jó) vagy menj el pszichodráma csoportba.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!