Dr. Radó Eszter pszichoterapeuta vélemény?
11-es: Budapestiként írtam, pszichiáter pszichoterapeutából is láttam olyat, aki 2 évtizedes komolyabb tapasztalattal (pl. borderline-okat is elvállal), 3 módszerspecifikus képzéssel kér 15 ezret.
A 25 ezer szerintem már nagyon sok :-S Amúgy elhiszem, hogy felmentek az árak.
Bár azt nem értem, hogy a egyes pszichiáter pszichoterapeuták mire fel árazzák magukat jóval magasabbra a klinikai pszichológus pszichoterapeutáknál. Láttam már olyan pszichiáter pszichoterapeutát, aki csak egyetlenegy módszerspecifikus képzést volt képes elvégezni 16 éves praxisa alatt, és az átlagnál jóval többet kér... Ráaádsul, elméletben ha pszichoterápiára mész, nem kellene, hogy különbség legyen aközött, hogy pszichológuhoz vagy pszichiáterhez mentél.
Én 12-ért járok egy általános orvosi és pszichológia szakokat végzett pszichoterapeutához, évek óta megelégedéssel, Óbudán. Ő sem vesz fel újakat, úgy tele van, pedig a neten semmit nem találsz róla. De ez olyasmi lehet, hogy a terapeuta is szűrheti, kikkel akar foglalkozni - pl. ár alapján. Ha sokan jelentkeznek hozzá, emelheti a díjat. De 25e rengeteg pénz. Akihez járok, az a 6. terapeuta: az előzőek nem jöttek be.
De olyanok nem, hogy népszerű egyetemi tanár, könyveket ír, fél évig vártam, mire lett időpontja: igaz itt ő dobott ki, mert párterápiára mentem vele párhuzamosan és ezt nem tudta feldolgozni. :D Akkor sajnáltam, de amikor megtapasztaltam végre, milyen egy jó terápia, utólag beláttam, hogy jól jártam azzal, hogy kitett.
Másik: rendszeresen előad és publikál, egy barátom fél órát áradozott róla, hogy milyen profi és hogy rendbejött (gyerekkori molesztálás után). Nekem felállt a hátamon a szőr tőle, 4. alkalom már nem volt…
Egyet neten találtam, jól felépített honlappal hirdette magát, utólag bánom, hogy nem jelentettem fel. Szabályosan ki akart fosztani, számlát nem akart adni, kiderült, hogy végzettsége sincs, csak a házastársának, ő meg ilyen “műkedvelő”. Na, ő kért olyan összeget, hogy jojózott a szemem, a 25 aprópénz mellette.
Ennyit a véleményekről, népszerűségről stb.
Én jelenleg 15 ezerért járok budapesti pszichoterapeutához (klinikai pszichológus). Két évtizedes tapasztalata van, több módszerspecifikus képzettsége van, hamarosan elkezd egy újabb módszert tanulni.
Jártam korábban kiképző terapeutához, aki nagy név a szakmában, borzalmas volt, alapvető szakmai hibákat követett el a terápia során.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!