Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mindenki szokott szorongani?

Mindenki szokott szorongani?

Figyelt kérdés

Elég szorongó alkat vagyok és sajnos kialakukt nálam a szociális szorongás. Tini koromban nem emlékszem, hogy szorongtam volna. Legalább is félelem nem szorongásképpen nyilvánult meg.

Most huszon éveim közepét taposom és rengeteget szorongok. Munka, párkapcsolat miatt. Pl munkahelyen ha szerepelni kell esetleg főnökkel beszélni, párkapcsolati téren konfliktus stb.

Van amikor esténként is rám tör az agyalás és ezzel együtt a szorongás. Gyerekként, olyan jó volt kicsit tudatlannak lenni és most így felnőttként látva a világot kétszínűség, háború, megcsalás, halál, kapzsiság stb ezekbe is elég rossz belegondolni

2022. ápr. 18. 22:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm!^^ Örülök neki szerencsére, nagyon felszabadító érzés, csak ennyi év után még kicsit szokatlan a hiánya, de abszolút nem panaszkodom. És lekopogom, nem szeretném most elkiabálni.

Az élethez való hozzáállásomon változtattam: megtanultam, hogy nem mindenki véleménye számít, hogy felesleges állandóan agyalni valamin és nem a jelenben lenni. Légzőgyakorlatokat is naponta többször végzek, vezetek hangulatnaplót és nap végén összeírom, hogy milyen pozitív dolgok történtek, valamint, hogy minek örülhetek. Ehhez használok egy appot, ami napközben párszor kis motiváló üzeneteket is küld. A kellemetlenebb része az volt, amikor tudatosítottam magamban, hogy sokszor a stresszforrás nem is volt az, csupán én agyaltam azzá, szóval a tudatosgondolkodás (?) is sokat lendített.

Valamint pár olyan ember nem része már az életemnek, akik nem voltak rám jó hatással.

2022. ápr. 20. 13:10
 12/15 anonim ***** válasza:

11# Szuper! Nagyon gratulálok és nagyon kívánom hogy sikerrel járj, véglegesen!

Sok boldogságot! 😃🌺

2022. ápr. 20. 13:19
 13/15 anonim ***** válasza:

#12 nagyon szépen köszönöm a kedvességet és a biztató szavakat!😊 Jó érzés volt őket olvasni.

Sok kitartást és sikerélményt kívánok mindenkinek!😊

2022. ápr. 20. 13:30
 14/15 anonim ***** válasza:
mi ez az app? nekem is jól jönne :)
2022. ápr. 20. 14:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Az app neve "Finch - self-care widget pet". Rengeteg dolgot tud, (légzőgyakorlatok, hanganyagok, hangulatnapló, célok kitűzése) miközben magaddal törődsz, egy kis madarat nevelsz. Nekem nagyon sokat segített, és bár elsőre gyermekdednek hathat, szívesen ajánlom mindenkinek, remélem másoknak is legalább annyira hasznos lesz, mint nekem ^^
2022. ápr. 20. 22:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!