Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Volt már mikor megbántátok,...

Volt már mikor megbántátok, hogy pszichiáterhez/ pszichológushoz/ pszichoterapeutához mentetek?

Figyelt kérdés
Volt már rossz élményetek? Ha igen mi?

2022. ápr. 18. 16:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Igen, beletelt pár körbe, amire megtaláltam a tökéleteset.

Igazából az összessel az volt a bajom, hogy nem értett meg…

2022. ápr. 18. 16:40
 2/18 A kérdező kommentje:

1, Én is azt érzem, hogy nem értenek meg. “Őrülök”, hogy másnak is van hasonló tapasztalata.

Kb. Hányadik volt a tökéletes?

2022. ápr. 18. 16:42
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Fhuuu, pszichológushoz jártam 5-höz, de utánna feladtam, mert elegem lett az összesből

Pszichiáternél a 3. jött be, egyszerűen imádom és ő tényleg megért.

2022. ápr. 18. 16:45
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem 11 eve kezelnek panikzavarral, es extrem eros generalizalt szorongassal + 3 eve eve manias depresszioval. Ez ido alatt voltam 3 pszichiaternel es 3 pszichologusnal. Egyik sem tudott semmit segiteni, kb a gyogyszerek tartanak eletben. Nagyjabol 2-3 millio forintot koltottem terapeutakra. Szoval, igen, megbántam. Mind ua. a tankonyvi unalmas sablont eroltette.
2022. ápr. 18. 18:13
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Normális pszichológust nem találtam ez mind rossz élmény volt. Empatikus, humoros, kedves pszichiáterem van. Sajnos a nyugdíjhoz már közel van.
2022. ápr. 18. 19:34
 6/18 anonim ***** válasza:
4-es érdekelne hogy milyen gyógyszert,vagy milyen kezelést kaptál a generalizált szorongásra?amit most szedek nem ér semmit..továbbra is egyfolytában szorongok
2022. ápr. 18. 19:41
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem konkrétan tönkretették az életemet. Csak egy jó pszichoterapeutánál voltam, de annak sajnos idő előtt lett vége, így felkerestem mást és onnantól kezdve már csak lefelé zuhantam.

Nem akarok általánosítani, és biztosan vannak jó szakember is, de gyanús, hogy egymás után 2x futottam bele pszichopatákba. Ez a szakma (tisztelet a kivételeknek) a szadistákat vonzza. Ez régen is így volt és most is így van. Hogy miért? Mert gyakorlatilag bármit megtehetnek a pácienssel, akinek senki sem védi a jogait. Ha visszaélés történik, akkor azt mondják, hogy a páciens mindent kitalált, rá sem néznek az ügyre (hacsak nem valamilyen szexuális visszaélés történt, de az ritka). Nem véletlenül népszerű az a vicc, hogy 100 bolond közül az a pszichiáter, aki a leghamarabb veszi fel a fehér köpenyt.

Szavakkal súlyos károkat lehet okozni, és mivel ezt sajnos nem szabályozza a törvény, így bármit megtehetnek, mondhatnak.

Az egyik a beleegyezésem nélkül kezdett el kezelni, nem voltam neki szimpatikus, úgyhogy megpróbált hibáztatni és a bántalmazóim pártját fogni. Ez nemkicsit újratraumatizált. A pszichológiai manipulációit pedig nem is említem.

A másik erőszakos volt, hiába kértem, hogy jegeljük a témát, fáj nekem arról beszélni, nem engedte. Direkt belekérdezett többször is és provokált.

Azóta sem tudok rendesen felépülni, a mai napig rémálmaim vannak, PTSD-m az ülésekről, és most is remegek, miközben erről írok. Az egészben az a legrosszabb, hogy a szakmában ezek valamiért úgy védik egymást, foggal körömmel, mintha az életük múlna rajta. Nem akármekkora a beltenyészet. Konkrétan bűnözők védenek bűnözőket.

Akiknek pedig nem ártanak, azok már alapból olyan rosszul vannak, hogy nekik sajnos már úgyis mindegy, így placebóként jobban lesznek, vagy pont beválik a gyógyszer.

2022. ápr. 18. 20:17
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

Még annyi, hogy akinek szüksége van a segítségre, az ne adja fel a keresést. Én sem fogom, de most egy ideig még nem megy. Még nem készültem fel mentálisan és idegileg arra, hogy megtaláljam a megfelelőt, ami nem lesz könnyű menet.

Az első és második válaszoló is azt írta, hogy csak sokadjára találták meg a megfelelőt. Szerintem ez nem normális, és pontosan azt bizonyítja, amit fentebb írtam. Ha van egy jó, akkor az brutális szerencsének tekinthető.

2022. ápr. 18. 20:22
 9/18 anonim ***** válasza:
88%

Akikkel bármilyen visszaélés (nem megfelelő kezelés/terápia/gyógyszer túladagolás/szexuális zaklatás stb) történt a pszichiátrián, orvos/személyzet részéről, nekik ajánlom ezt a szervezetet, és kizárólag náluk tegyetek panaszt, mert ahogy az egyik válaszoló is írta, egymást védik ezek a pszichopaták. (Tisztelet a kivételnek.)

[link]

2022. ápr. 18. 20:47
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm szépen a válaszod!

Átérzem amit írtál magadról és őszintén remélem minnél előbb helyre jönnek a dolgaid és mihamarabb meggyógyulsz!

2022. ápr. 18. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!