Mi a véleményetek az öngyilkosságról?

Magyarul írtam. Mindenféle ambuláns lapon, amit szakorvos ad, miután vizsgálatot végzett rajtad, szerepel egy diagnózis, amelyhez BNO-kód tartozik.
Depresszió esetében ez úgy néz ki, hogy elbattyogsz pszichiáterhez, elmondod, mi a baj, ő a panasz/tünetegyüttesedre ráaggatja ezt a diagnózist, mert feladata, aztán javasol pszichoterápiát és felír valamiféle antidepresszánst, hogy jobban legyél. Ehelyett szerinted beutalót kellene adnia méreginjekcióhoz? Annak ellenére, hogy rengeteg ember esik át hasonló fázison az élete folyamán, majd lábal ki belőle?

Nekem mar kva sok ambuláns lapom volt, amin ott van a diagnózis, szted utána a bno kódokat figyelem??
Te sem voltál még sem depressziós, sem pánikbeteg, sem szoc. fóbiás, meg az iskolában sem ért bántalmazás, ami miatt egesz életedben egy senkinek fogod érezni magad… velem ez mind megtörtént, szóval igen, alapos indokkal egy pszichitateri javaslattal meg kellene csinálni az eutanáziát

Áh, dehogy voltam depressziós meg pánikbeteg, végül is csak 17 éves korom óta állok gyógyszeres pszichiátriai kezelés alatt (pont ezt a két diagnózist kaptam meg először, később hozzájött/felülírta ezt a bipoláris zavar meg az OCD), mert orvosi segítség híján a mindennapi életfeladataim ellátására nem voltam képes, iskolába menni se, enni se, fürödni se, internetes fórumokon pötyörészni se arról, hogy nekem rossz, 0-24 pánikroham intenzitású halálfélelmem volt. Bántalmazás meg nem suliban, hanem otthon, a saját családi közegemben ért. De ja, nyilván fogalmam sincs, milyen mentális zavarral élni, mert ha lenne, akkor tuti meg akarnék halni mind a mai napig (volt olyan időszakom egyébként), az nem opció, hogy azóta jobban lettem, javultak a körülményeim és az emberi kapcsolataim, és már kifejezetten örülök annak, hogy nem volt befejezett öngyilkossági kísérletem. Ilyen ugyebár nem is létezik, teljesen egyértelmű, hogy minden hasonló sorsú ember azzal járna a legjobban, ha az akkori, pillanatnyi pszichés állapota alapján hozzávágnák a méreginjekciót, mert ő abban az életszakaszában éppen úgy gondolja, hogy meg kellene halni. El sem hiszem, hogy vetted a bátorságot, hogy leírd ezt a vádat anélkül, hogy a leghalványabb fogalmad lenne az életemről.
A saját fogalmatlanságodat meg legyél már szíves nem rajtam kérni számon, mikor 10 másodpercedbe se került volna utánanézni, hogy miről beszélek.

22: Ez a kinek nagyobb a mentális baja elég gáz.
Mindenkivel történnek szarságok, csak egyesek nem rinyálnak Gyakorin, hanem megoldják az életüket.
Ez a kinek nagyobb a traumája a faszméregetéshez hasonlít. Beteges...

23, ha ennyire kva jártas vagy a témában, akkor meg tudhatnád, hogy a “depike” nem csak úgy nyilvánul meg hogy nem tudsz fórumokon pötyögni, hanem mondjuk sokkal valószínűbb hogy pl dolgozni nem tudok 2 éve, nem tudok kijönni a sötét szobambol es internet függő lettem. Itt pötyögni picit könnyebb mint visszamenni külföldre dolgozni plane ilyen mocskos teszteléses időszakban
A kódoknak meg nem nézek utána mert marhára leszarom hogy mi a kódja a 6 féle mentális betegségemnek.

26, hogy oda ne szaladjak... Ettől függetlenül anyukám ígyis úgyis meg fog halni, pedig nem akar, tehát akármit, már nem jön rendbe, amíg te neked csak annyit kéne tenned, hogy összekapod magad és élsz mint egy felnőtt ember...
Nagyon könnyű a depresszióval takarózni, hogy amiatt vagy munka- és életképtelen, de nem mindig lesz majd aki a popsidat eltartsa amíg te depizel.
Más is szenvedett már depressziótól, mégis kijött, ahelyett, hogy itt vernyákolsz, te is tegyél így.
Hiába írsz kifogásokat, nem lehet a depresszióval takarózni, megtanulhatsza betegségeiddel együtt élni, megkísérelheted legyőzni a betegséged, de az hogy itt sajnáltatod magad nem pálya.
Én nekem volt hasonló ismerősöm, mint te vagy, le is építettem őt, mert konkrétan elvárta, hogy ebben a kis műsorában sajnáljam őt.

"Más is szenvedett már depressziótól, mégis kijött"
Szerintem ő az ilyesmiben nem hisz, egyszerűen letudja annyival, hogy akkor ők nem is voltak depressziósak igazán, ellentétben vele. 😀

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!