A transzikat miért nem definiálják skizofrénekként? Miért nem lehet nevén nevezni azt, ami?
Nekem azzal semmi gondom nincs, hogy hormonkezelésekkel kezeltetik magukat, már azok elegendőek nagyon jelentős változásokhoz (női hormonnal kezelt férfiak: magasabb hang, kevesebb szőrzet, férfi hormonnal kezelt nők: mélyebb hang, több szőrzet, stb.). De hogy elmenjenek és amputáltassák a melleiket, a péniszüket, péniszt alakítassanak ki (ami természetesen nem tud magától erektált állapotba kerülni), hüvelyt alakítsanak ki (ami biztos nem fog soha valódi hüvelynek megfelelően nedvesedni, öntisztulni, stb. stb.), na ezek nagyon szomorú dolgok. Ez olyan, mint amikor valakinek kényszere van arra, hogy amputáltassa vmelyik végtagját (a napokban írt valaki megint erről). Ott érdekes módon mindenki azon a véleményen van, hogy ne csinálja semmiképp. A transzoknál ez miért kéne, hogy másként legyen? Videón láttam két fiatal lányt (ők egy pár), amutáltatták a melleiket és baromi boldogok voltak. Én meg szomorú voltam, mert hány nőnek azért kell ilyet csinálni, mert rákosak.
Nem arról van szó tehát, hogy nem értem vagy ellenzem, de nagyon nehéz felfogni ezeket a dolgokat. Ahogy azt is, hogy valaki nem tartja magát sem férfinek, sem nőnek, de ez már megint más téma.
22
:)) Nem ezért nem számít skizofréniának. Azért nem számít annak, mert a skizofréneknek téveszméik és hallucinációik vannak, amik a transzoknak nincsenek. Az nem téveszme, hogy "úgy érzem, hogy rossz testbe születtem". Az téveszme, hogy "meg akarnak mérgezni", "én vagyok Jézus Krisztus" (ezek a leggyakoribb téveszmék).
Egyébként meg ez a jelenség mindig is létezett (a homoszexualitáshoz hasonlóan), például sok indián törzsnek szavaik voltak ezekre az emberekre és volt ahol tolerálták is:
21. Ezen műtétek szükségességét a nemi diszfória szokta szülni. A transzneműek egy része idegennek érzi ezeket a testrészeket, vagy erős szorongást okoznak számukra rendszeresen. És így ők megoldásként ezt látják.
Egyébként az tévhit, hogy a férfiből nő hormonterápia során a hang magasodik. A hangcsatorna hossza a tesztoszteron hatására nyúlik meg véglegesen. A transznemű nők különböző hanggyakorlatok segítségével tudnak rövidíteni a hosszon beszéd közben, ezáltal nőies rezonanciát képeznek, vagy végezhetnek műtétet, de az több szempontból is veszélyes.
27
Igen, értem. Melleket még lehet amputálni meg kialakítani, de a nemi szervek... hát nagyon nehéz dolog.
Ezt a hang dolgot nem tudtam. És mi a helyzet a transz férfiakkal? Nekik tényleg mélyül a hangjuk a hormontól?
#28 Ők tesztoszteront kapnak, szóval mélyül a hangjuk.
Itt sokszor nem is az a cél, hogy működő nemi szervük legyen. Sokszor már a hormonkezelés is impotenssé/sterillé teszi őket. Inkább az a cél, hogy kongruenssé tegyék a testüket a genderükkel.
Hogy tudományosan megalapozott válasz is èrkezzen...Íme:a transzszexualizmus betegség,mivel ott van a BNO kódok között.Ezt nem lehet tagadni,még akkor sem ha nem ért valaki egyet vele.A pszichiáterek így határoztak.Viszont megvan az esélye,hogy majd a jövőben kiszedik a betegségek közül,mint a homoszexualitást.
A kérdésre válaszolva:többnyire azért nem, amiért az angina pectorist nem hívjuk varicokelènek.A kettő teljesen más betegsèg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!