Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A transzikat miért nem definiá...

A transzikat miért nem definiálják skizofrénekként? Miért nem lehet nevén nevezni azt, ami?

Figyelt kérdés
Én még azt is elfogadom, hogy a homoszexualitás nem betegség, de amikor valaki lányból fiúnak hiszi magát és fordítva, arra miért kell azt mondani, hogy normális? Kb. az a szint, hogy én vagyok Napóleon.

2022. ápr. 16. 10:50
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
45%
És akkor mit lépsz, ha azt mondom, hogy a transzság kezelése pont azt jelenti, hogy orvosi felügyelettel átalakítják olyan neművé, amilyennek érzi magát?
2022. ápr. 16. 11:44
 12/38 anonim ***** válasza:
41%

11#

Egy szellemi rendellenességet úgy kezelni,hogy megcsonkítják,hormon kezelik a testet?Meredek.

Rengeteg testképzavaros ember van, vannak akik barbie babára akarnak hasonlítani, vannak, akik egy kígyóra.

Mindegyiküknél szellemi problémák vannak és aszerint kellene kezelni, nem a testet csonkítani.

2022. ápr. 16. 11:50
 13/38 anonim ***** válasza:
16%
Ezért lesz öngyilkos vagy kábítószer\alkohol függő a nemi átalakításon átesett emberek 60%-a. Tényleg bevált a kezelés..
2022. ápr. 16. 11:51
 14/38 anonim ***** válasza:
73%
12. Aszerint kezelik, csak a transzfóbiád miatt ezt nem tudod feldolgozni. De ez a te privát szellemi rendellenességed. Talán egy nap erre is lesz kezelés.
2022. ápr. 16. 11:54
 15/38 anonim ***** válasza:
9%

12#

Ez nem transzfóbia (mert akkor lehetne Barbie-fobia meg kígyóember fóbia is ha már itt tartunk).

12-nek szimplán igaza van, értelmezni kéne amit leírt..

2022. ápr. 16. 11:57
 16/38 anonim válasza:
29%
Gondolom erre is egy iparág épült.Nagyon sok pénzt jelent.Ha valaki át akarja műteni magát ellenkező neművé+az utána lévő gyógyszeres kezelések, nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia. Az ő dolga.A baj akkor lesz ha majd máshonnan vonnak el pénzeket emiatt,az egézségügyen belül.Pl rákkutatás,nehéz műtétek,gyermekbetegségek, ingyenes gyógyszerek.Utóbbiak azért fontosabbak.
2022. ápr. 16. 11:58
 17/38 anonim ***** válasza:
80%

15. Van az is nálatok.

Abban van csak igaza, amit leírtam: aszerint kezelik, de ő a kezelést a transzfóbiája miatt nem tudja feldolgozni.

Nyilván orvosok, pszichológusok és egyéb szakemberek garmadája téved és Gipsz Jakab a gyakoriról tudja a megoldást, aki a szakértelmét transzfób fröcsögésekből merítette innen és onnan.

A ti transzfób és homofób társadalmatoknak volt rá több mint 100 éve, hogy alternatív megoldást találjon és amit találtatok azok között volt koncentrációs tábor, kémiai kasztrálás, sokkterápia (ami során rengeteg ember elhalálozott, öngyilkos lett stb.), "be van tiltva" és hasonló finomságok.

Most azokon van a sor, akik nem az ellenérzéseikre alapozva kezelnék ezeket a problémákat és láthatóan jobban működnek, mint a ti alternatíváitok.

2022. ápr. 16. 12:04
 18/38 anonim ***** válasza:
82%
#17-essel egyetértek. Ez nem egy olyan jellegű testképzavar, melyben valaki máshogy látja magát, túl kövérnek, vagy egy Barbie-baba az ideálja, és ő is olyan szeretne lenni. Rendszerint a transzoknál kialakulnak a transzneműségüket mutató jelek. Van, aki nem transzneműségnek tulajdonítja eleinte, aztán úgymond megtörik a tojás és rádöbben. Ez sokkal mélyebb dolog, mint amiket az elején felsoroltam, és hasonló jellegű, mint a homoszexualitás. Azt sem lehetett reparatív terápiával kigyógyítani, és így hiába sikerül feltalálni egy anti-transz gyógyszert, amivel valakinek elmúlik a nemi identitásbeli különbözete, azzal magából az emberből is egy darabot elvágnál mentálisan, ami nem túl humánus. Hasonló kimenetele van az átnevelő táboroknak, a legtöbb ember aki ilyenen keresztül megy, öngyilkos lesz, akár homoszexuális, akár transznemű. Így akármennyire mentális jellegű a dolog, nem tudod az elmét átformálni, és hatékonyabb a testen változtatni hormonkezeléssel, illetve ha igényli az illető, akkor sebészeti beavatkozásokkal.
2022. ápr. 16. 12:20
 19/38 anonim ***** válasza:
16%

Te neked valami olyan betegséged van, hogy mindenki aki nem transz, vagy meleg, az transzfób, vagy homofób szerinted?

És emiatt habzó szájjal már mindenki háborús bűnös meg elektrosokk párti?

Valami nálad sem stimmel a toronyban, ne haragudj.

2022. ápr. 16. 12:21
 20/38 anonim ***** válasza:
68%

19. Nem írtam ezt és a szám sem habzott. De az egy tény, hogy a transzfób társadalmak már kaptak esélyt arra, hogy megoldást találjanak és azokat találták, amiket írtam.

Amúgy meg nem gondolom túl negatív szavaknak a transzfób és homofób kifejezéseket. Néha szimplán a laikus szinonimájaként is használom (laikus meleg és transz témában). Ez nem az amerikai twitter azért, hogy meg kéne sértődni rajta. Sok szempontból szerintem én is transzfób vagyok, de lehet homofób is. Sőt láttam olyat, hogy egy transz más transzot transzfóboz (mondjuk az USA, de Blaire White gyakran megkapja, hogy ő transzként transzfób).

Na mindegy, a lényeg, hogy nem kell annyira traumatikusan megélni, hogy letranszfóboztalak. Nem tartalak háborús bűnösnek és az emberek egy része sem tehet arról, hogy milyen kultúrában és történelmi korban élt. Chill.

2022. ápr. 16. 12:35
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!