Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez meddig fog még tartani?

Ez meddig fog még tartani?

Figyelt kérdés

Tegnap láttam egy balesetet, vagyis csak azt, hogy egy ember fekszik egy autó előtt, és a mentősök készülnek feltenni a hordágyra.

Rögtön elfordultam, hogy ne lássak többet ebből, de a körülöttem álló emberek, mind erről beszéltek, a buszmegállóban.

Tegnap mikor hazaértem, elég erős félelmet éreztem, és még ma időnként a sírás is fojtogatott.

Többször is akaratlanul eszembe jutott, hogy túlélte- e a balesetet ez az ember.

Kb. 19 órakor láttam, és ma sötétedéstől kezdve, érzem megint folyamatosan ezt az erős félelmet.

Édesanyám pont egy ilyen balesetben vesztette életét, bár annak már 21 éve.

Egyébként kerülöm az ilyen helyzeteket, sohasem állok le bámészkodni, de ez most elkerülhetetlen volt.

Meddig fogom még ilyen rosszul érezni magam e-miatt?

2010. szept. 14. 20:28
 1/2 anonim ***** válasza:

Együttérzek veled, az ilyen helyzetek lelkileg nagyon megviselik az embert (pedig én eü-s vagyok).

Ha már 21 éve okoz neked ilyen problémát ez a fajta szituáció, akkor sajnos azt kell mondanom, hogy valószínűleg végig fog kisérni egész életedben.

2010. szept. 14. 20:41
 2/2 anonim ***** válasza:
Keress gyorsan egy pszichológust vagy kineziológust és dolgozzátok fel gyorsan ezt a negatív élményt. Én pár éve pánikbeteg, szorongós lettem és rájöttem ,hogy vagy 10 éve egyszer összeesett előttem egy ember az utcán, újra kellett élesztenem, akkor vagy csak 1-2 napig voltam utána ki idegileg, de évek múlva előjöttek a tipikus pánikos tünetek, és csak akkor múltak el, amikor a kineziológussal az életem mélyére ástunk és rájöttünk, hogy az az újraélesztés viselt meg annyira, amiatt lettem beteg. Ezt a rossz emléket egy jó szakemberrel hamar tudod semlegesíteni. Cselekedj tényleg, mert évek múltán visszatérnek a fel nem dolgozott emlékek.
2010. szept. 15. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!