Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichiáter ad egy alkalom...

A pszichiáter ad egy alkalom után diagnózist?

Figyelt kérdés
Mert csak 1x van lehetőségem hozzá menni

2022. márc. 28. 22:00
 1/8 anonim ***** válasza:
89%

Ha egy alkalom elég arra, hogy kiderüljön mi a baj, akkor ad. Ha nem elég, akkor nem ad.

Az esetek többségében több alkalomra van szükség.

2022. márc. 28. 22:03
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Valószínű ilyen nem meghatározott szorongást vagy depressziót fog adni akkor. Mert egy alkalomból nem fog rájönni sok mindenre.

Amúgy meg miért fontos a diagnózis? Főleg, azért nem értem, mert csak 1-szer mész el.

Ha egyszer tudnék csak menni el sem mennék, mert nem leszek ettől se előbbre se hátrébb.

2022. márc. 29. 08:09
 3/8 A kérdező kommentje:
Azért mert az apukám nem engedi, hogy egyszerre pszichiáterhez és pszichológushoz is járjak.
2022. márc. 29. 08:36
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor lehet, hogy apukádnak is szüksége lenne egy pszichiáterre. Egy alklalom itt sem lenne elég.
2022. márc. 29. 09:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Gondoltam, hogy még kiskorú vagy… .

Így nem könnyű, sőt még olyan diagnózist sem fog adni, amiről apud azt mondaná, hogy járhatsz mindkettőhöz, mert szinte semmi nem derül ki az első alkalomnál (kivéve, ha anorexiás vagy, de azt is csak akkor kapnád meg ha látszik rajtad nagyon)

A legjobb az lenne, hogy elmész beszélgetni a dokival. Majd a végén ledobod a “bombát”, hogy apa nem engedi, hogy többször ide jöjjek. Ha úgy látja, hogy kell neked az ő segítsége is akkor behívja apudat és beszélni fog vele erről. Ha meg úgy látja elég a pszichológus is akkor meg ennyi.

Már látom, hogy apud miatt kell az a diagnózis, hogy bebizonyítsd nincs minden rendbe veled. Bocsi, hogy kicsit neked ugrottam a #2-es válaszomban.

Amúgy elmegy veled apud az első alkalomra vagy csak te mész?

2022. márc. 29. 13:58
 6/8 A kérdező kommentje:

Először sztk pszichiáterhez akartam menni, de nem tudtak fogadni. Viszont egyre jobban éreztem, hogy rosszul vagyok, így az apukám beleegyezett, hogy 1x elmenjek egy magánpszichiáterhez. Sajnos nincs sok pénzünk, a pszichológusom is csak sulipszichológus, szóval egyenlőre egyszer mehetek, majd meglátom milyen lesz és reménykedem, hogy valahogyan tudom folytatni majd.

Még nem tudom, hogy ő is megy-e, de gondolom igen, mert kiskorú vagyok.

2022. márc. 29. 16:35
 7/8 anonim ***** válasza:
70%
Titokban járj el akkor pszichológushoz.
2022. márc. 31. 13:11
 8/8 A kérdező kommentje:
7, Ezt nem értem. Miért pont pszichológushoz? Arra ott van a sulipszichológusom. Meg miért menjek el az apukám háta mögött -jelen esetben.- egy magánypszichiáterhez, ha úgy se tudom kifizetni?
2022. márc. 31. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!