Mit tegyek, ha annyira szorongok, hogy pánikrohamot kaptam?
Utolsó évemet végzem az egyetemen és tanár leszek, ha sikerül végeznem. A gyakorlatomat végzem már egy ideje, de egyre jobban szorongok. Annyira hogy tegnap ékszaka pánikrohamom volt. Most már attól is szorongok, hogy felkészüljek az órára. Úgy érzem, hogy nem tudok semmit, buta vagyok, a gyerekek összenevetnek a hátam mögött. Tudtam, hogy nem egyszerű tanítani, de ezt nem gondoltam.
A gyakorlat felénél tartok, de gyomoridegem van egész nap. Visszajelzést nem kaptam még a tanártól, úgy érzem elszúrom az órákat. Nem tudom mit kellene tennem. Hagyjak ki pár napot? Menjek orvoshoz? Vagy hagyjak fel teljesen ezzel?
Szia. Nekem is gyakran van szorongásom, így tudom, hogy miről írsz.
Véleményem szerint, kérj profi segítséget. Bátran fordulj olyan emberhez, aki tud segíteni. Próbálj meg nem felhagyni azzal amit szeretnél csinálni.
1# Szerintem is az lesz, de olyan rosszakat hallani az antidepresszánsokról meg nyugtatókról. Igazából attól tartok, hogy nagyon letompítana és ez rontana a teljesítményemen. Mert legfőbbképpen azon parázok, hogy elég jó vagyok-e, megvan-e a kellő tudásom a tanári szakmához. Sajnos nagyon bizonytalan vagyok ilyen téren.
2# Az micsoda, ha megkérdezhetem?
Az 1#-es vagyok.
Ahogy leírtad a problémát, nem hiszem hogy gyógyszerektől kellene félned. Úgy látom hogy neked csak támogatásra lenne szükséged. Találj egy olyan embert, akiben megbízhatsz és támogat.
Sajnos én nem kértem még segítséget senkitől, mert próbálom kezelni a problémát, viszont vannak olyan emberek, akik ezzel foglalkoznak.
Ne félj, ha kéred, segítséget fogsz kapni.
1# Támogat a párom a családom és még van pár ember, de mikor eluralkodik rajtam a szorongás akkor nem tudok vele mit kezdeni, hiába a biztatás és a sok jó szó.
A tanácsodat köszönöm szépen és szerintem te is fogadd el saját magad is. Kérj segítséget. Jobbulást és kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!