Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szorongás miatt lehetnek...

A szorongás miatt lehetnek emlékezetkieseseim, vagy reakcio hiánya ha valaki hozzam ér?

Figyelt kérdés

Csak nemrég voltam pszicholgusnal először, akkor derült ki hogy a depresszió mellett ami velem történik az szorongás.

Előtte egy árva hangot nem olvastam erről, azt sem tudtam hogy mit jelent pontosan.

Volt egy eset, amikor nyaralason egy új társaságba kerültem barátokkal, volt ott egy új pasi, aki mellettem volt, csak most emlékszem vissza, hogy elkezdte rápakolni a homokot a mellemre, mondtam neki hogy ne érjen a mellemhez, aztán csak annyira emlékszem hogy a vízben mosom le a homokot. (Nem erőszakoskodott, csak az esik ki hogy felállok a parton és bemegyek a vízbe)

Később a medencében voltunk, akkor is mellém került a pasi és konkrétan beleharapott a vállamba, amire csak most 2,5 év után emlékszem vissza. Most hogy a pszichológus mondta hogy szorongok…

Régebben is volt olyan, hogy az utcán egy parkolóból odajött hozzam egy fiú egy ittas társaságból es megölelt, én pedig úgy maradtam és hagytam neki, a barátai jöttek és vitték el mellolem és erre sem emlékeztem tisztán…

Hogy lehet az, hogy vki beleharap a vallamba(mármint nem támadásként, hanem szexuális jelleggel)és én nem reagálok, nem is emlékszem, csak most évekkel később a pszichológus után jon vissza a kép?

Ez mitől lehet? Miért nem tudok reagálni és főleg miért nem emlékeztem közvetlenül utána?

Úgy érzem érdemes lenne meghalnom emiatt…

2022. márc. 17. 21:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sokkot kaptál. Ilyenkor így "elmenekülsz" a probléma elöl, amit nem tudod, hogyan kellene kezelned.

Remélhetőleg a pszichológus tud segíteni a megoldással.

2022. márc. 18. 10:35
 2/2 anonim ***** válasza:
Nekem elsőkörben ez úgy hangzik mintha derealizációs zavar lenne (???), de kiemelném hogy egyáltalán nem vagyok biztos benne. Megjelenhet önmagában is, de társulhat más kórképekhez is, depresszióhoz is akár. Érdemes lenne beszélni erről a pszichológusoddal is akár, előfordulhat hogy csak a szorongás/depresszió miatt tapasztalod ezt, ha egyéb tünetek nem társulnak hozzá.
2022. márc. 19. 09:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!