Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A szociopstizmus, remete...

A szociopstizmus, remete életmód, magányosság kedvelése is betegség? Ha igen, erre mi a gyógymód?

Figyelt kérdés

37 éves ffi vagyok. Soha nem voltam egy szószátyár az iskolákban sem, de annál értelmesebb a magam módján. Soha nem csavsrogtan, barátom, haverom is kevés van, de egyáltalán nem hiányzik. Nem hiányoznak az emberi kapcsolatok. Sőt, a társkapcsolat sem. Volt egy 5 éves kapcsolatom eddig ami hosszú távú volt, de nem mindig éreztem jól magam benne mert egy kapcsolatot ápolni kell és segíteni támogatni a nőt mentálisan is.

Egyszerűen nem tudom magam elképzelni, hogy állandóan mellettem legyen valaki. Nem is vágyom rá. Élvezek egyedül lenni.. Csak gondolkozni, olvasni sportot nézni, sportfogadást játszani, bármikor wc-n lazulni stb..

Semmi káros szenvedélyem nincs, nem iszok nem dohányzom stb.. És egyáltalán nem vagyok ronda pali szerintem. De pár év múlva 40 leszek, és lehet, hogy a jövőben idős koromban megbánnám, hogy egyedül egy szoc. otthonban vagy a házamban magányosan halok meg család nélkül. Beteg vagyok ugye?

2022. márc. 17. 20:50
 1/7 anonim ***** válasza:
33%
Valószínűleg beteg vagy, de ha így jól érzed magad, akkor minek meggyógyulni?
2022. márc. 17. 20:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Valahol néha fantáziálgatok én is, hogy mi van ha idővel már családot, gyermeket szeretnék akarok, viszont addigra már nem nagyon találnék párt.
2022. márc. 17. 21:00
 3/7 anonim ***** válasza:
72%
Én ugyan így vagyok. 40 éves nő. Ránézésre 10 évet letagadhatnék. Nincs gyerekem, sosem akartam. Az emberi kapcsolataim főleg a netre korlátozódnak. Rengeteget xbox-ozok, az egyik játékban nagyon magas szinten. Teljesen jól elvagyok. Ez nem betegség, csak nincs semmi felelősség, élsz a mának. Nekem teljesen jó.
2022. márc. 17. 21:41
 4/7 A kérdező kommentje:

Oké de a világban mindenkinek társa van ha hetero ha meleg.

Magyarul a legtöbb hetero, homo, leszbi de még az állatok is párban vannak.

Én tudom, hogy nem érezném jól magam ha együtt lennék valakivel .. Akárhogy is nézzük

ez a két/forma van kisebbségben. Hogy a jövőben ez változhat-e, azt nyílván nem tudom.

2022. márc. 17. 21:51
 5/7 A kérdező kommentje:
De az is lehet, hogy azért van ez mert ezt szoktam meg. Melóhelyen is 13 évig csak magam voltam egyedül, az éjszakában is.
2022. márc. 17. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:
Ilyen fogsz maradni. Ezt fogadd el. Van, aki egyedül sem magányos. Ritka tulajdonság. Bár, nőként írom ,hogy én is ilyen vagyok. Pedig a retorikus képességemmel, küllememmel semmi gond. Egyetemi végzettséggel rendelkezek. Az a pár barátom elfogad ilyennek. Ha velük vagyok jókat röhögnek az öniróniámon. De ritkán látnak mert elvagyok magamnak.
2022. márc. 17. 22:00
 7/7 anonim ***** válasza:
Én fordítva vagyok ezzel, de mégis valahogy megértem az előttem szólókat. Sosem voltam egyedül, de most egy két évtizedes kapcsolat lezárását követően úgy gondolom nincs szükségem többet társaságra. Az életemet is úgy tervezem kialakítani, hogy a lehető legkevesebbet kelljen kontaktolnom emberekkel. Kivéve persze a gyerekeim. Nehéz lesz negyvenes férfiként, de azt hiszem nyugodtabb lesz az életem ha nem keresek új partnert és a munkámat is olyanra cserélem ahol egyedül dolgozhatok.
2022. márc. 30. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!