Sokadik antidepresszáns?
Tulajdonképpen minden fontosabb antidepi megvolt a ciklikusok és a MAOI-k kivételével. (Tehát szedtem SSRI-ket, SNRI-ket, atipikus antidepresszánsokat.)
A remeron és az elontril volt csak jó, az elsőt egy év után elvették, a második fél év után hatását veszítette. (Egyébként a remeron csak az alvásproblémámon segített, a depresszión nem. Az összes gyógyszer közül csak az elontril segített a depresszión. A szorongáson, ami már nagyon régóta van, egyik sem.)
Bipoláris vagyok, depressziós fázisban és a pszichiáterem szerint már mindent kipróbáltunk (voltam kórházban is, kétszer, hónapokig), elég lesz a lítium... Szerintem meg nagyon nem.
Tud valaki vmi biztatót írni?
Igen. A lamolepet egyáltalán nem bírom, a ketileptet (kventiaxot) szedtem évekig, nekem nagyon nem volt jó.
Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy a lítiumon kívül semmilyen hangulatstabilizáló nem jön szóba (mindegyik volt) és az antipszichotikumok közül egyik sem jön szóba (6 vagy 7 fajta volt).
Szóval a lítiumot tolerálom, de mellé kellene az antidepresszáns, mert nagyon lent vagyok.
5
És te próbáltál MAOI-t vagy ciklikus antidepit?
6
Igen. Persze. Csak amikor olyan mélyen vagy, hogy az ágyból sem kelsz fel, akkor nem fogod tudni az általad felsoroltakat csinálni... Kb. az egyetlen, ami még jól esik, az az evés. {Szerelem? Bipoláris zavarral? Nem terhelnék senkit ezzel.}
Terápiára jártam már (több helyen, sokáig, pszichiátriai rehab intézetben is voltam hónapokig).
8
Köszönöm. Ezek még nem voltak. Ketamin, hüm... nem tudtam, hogy Magyarországon adják.
9
Volt. De az nem antidepresszáns, hanem antipszichotikum. Nekem antidepresszáns kellene. Ahogy írtam, nem bírom az antipszichotikumokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!