Apukám ápolom otthon ,kezd kicsúszni alólam a talaj,mit tegyek,hogy ne őrüljek meg?
Édesapám ápolom otthon,anyukám napközben dolgozik, esténként és vasárnap van csak otthon, ápolóra nincs pénzünk,apuka egy agyvérzés miatti korai demenciaban szenved.
Egész nap vele ülök itthon,kimenni nem akar se sétálni se semmi.Egyedül nem lehet hagyni(mindent elfelejt a demencia miatt,ott felejtett olaj miatt leègett a konyha már,vízben úszott a ház stb stb ..)30 éves vagyok,két éve ezt csinálom,kezdek bele zavarodni,néha egy szomszédunk besegít hogy tudjak hetente egyszer legalább a barátaimmal találkozni.
Félek már bele örülök ebbe, pánikolok,az ablakból nézem a szembe lévő játszótéren a boldog embereket,én bezárva,nulla inger nulla program ,maximum a teraszra néha kimegyek és a szomszédokkal beszélek.
Fiatal vagyok és s szeretem apukám de nincs saját életem, bezárva élek ..
Mit tudnék tenni?
Szedjek valamit?
A hangulatom borzasztó,állandóan csak magam figyelem,semmi nem érdekel semmi nem köt le.
Van ebből kiút ?
Ingyen ápolom,vagyis kapok egy kisebb összeget anyutól minden hónapban.
Nagy részét félre teszem,nincs hová és mikor elkölteni.
Hála istennek,hogy kiírtam ide a kérdést,mert rengetegen erősítettetek meg abban amit eddig gondoltam ,lépni kell ez nem mehet tovább.
28 éves korom óta csinálom ezt,egy örökmozgó jó kedvű lányból egy letört ,bedepizett, céltalan, örömtelen ember lettem.
És néha apuval is ordítok aztán ott állok és megkérdezem magamtól hogy mégis mit teszek.
Nem ő választotta a betegséget,viszont én kevés vagyok ehhez
Nem megy tovább
Ma beszélek a anyukámmal.
Köszönöm nektek !!
Ápolási segélyt miért nem kértetek az államtól???
Anyukáddal ne beszélj, hanem közöld, hogy befejezted, kap 3 hónapot, hogy megoldást találjon, te meg annyi idő alatt találsz munkát és albérletet!
Egy valamit ne felejts el,nem én kértem, hogy világra jöjjek.
Szép estét
Közöltem vele,befejeztem.
Azt mondta megért, tudta hogy eljön ez a nap is
Picit könnyebb a lelkemnek.
Ezt nem neked kellene csinálni…
Nekem volt egy rokonom aki évekig ápolta a 90 körüli rokonunkat, 2 eve halt meg, de azóta is csak ezt hallhatjuk tőle. Hogy ellopta az életét, neki ez volt a sorsa, borzasztóan belebetegedett. Ráadásul nem lett férje sem gyereke… ez nem a családtag dolga
Sziasztok.
Elköltöztem otthonról mert már pánikbeteg lettem.
Egy hete kezdtem terápiára járni, és egyesül lakom egy kis lakásban
Nem mondom,hogy jobban érzem már most magam,de a költözés jót tett,csak talán későn léptem meg.
Kevert szorongásos pánikzavarom van,de az orvos szerint egy bő hónap és jobban lehetek,mert jobban akarok lenni
#19, kitartást, kérdező, a legjobb döntést hoztad. Innen már csak felfelé tartasz :)
Megkérdezhetem, hogy édesapáddal mi lett? Otthonba került, vagy vigyáz rá valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!