Mivel tudom rávenni, hogy aludjon?
Vannak azok a melatonin gumicukrok. Semmi káros hátasa nincs, és nagyban elősegíti az alvást.
Nem kifejezetten alatató, ugyan azt a anyagot használja amit a szervezet termel esténként hogy elálmosítson.
Megértem ha nem szeretnéd, de azért leírom egy eshetőségként.
Annyit hozzátennék az elsőhöz, hogy ha nem tea-teát adsz a picinek az jobb, mert a tea élénkít ugyanúgy mint a kávé... Tehát ha a pici hajlandó meginni a kamillát, hibiszkusz teát, rooibos teát vagy bármi mást amiben nincs tein, az jobb lenne. Ha már hozzászokott a teához, akkor az nem baj, csak van olyan aki nem tud hozzászokni.
Ha esetleg úgy érzi, hogy a fény segítene neki, akkor piros vagy borostyán fényű lámpát ajánlok, mert az nem zavarja az alvásban de ugyanakkor lát tőle, ha felébred.
Ha a félelemtől nem alszik, akkor érdemes lehet egy kis rituálét végig csinálni minden este, hogy megmutatod neki, hogy mivel véded meg. Pl, feküdjön le (ha onnan látja az ablakot) és mutasd neki, ahogy megnézed, hogy zárva az ablak. Aztán jól húzd be a függönyt és mutasd neki, hogy senki nem lát be. Nézz be az ágy alá, hogy nincs ott senki. Nézz be a szekrénybe. Stb stb. Ezt minden éjszaka.
Nem tudom, hogy ezek segítenek-e, csak próbálok ötleteket adni, amiket én láttam vagy használtam, hátha sikerül. Nagyon bátrak vagytok.
Szia!
5-ös vagyok. Annyit az illóolajos párologtatóról, hogy az eukaliptusz és menta illatokat ne használjátok, mert fiatalabb szervezetnek ártalmas lehet a tüdőre. Tudom, hogy azok általában nem nyugtatónak vannak használva amúgy is, de gondoltam azért ideteszem.
Bocsi 6-os, nem akarom leszólni az ötleted, nagyon jó, csak a biztonság kedvéért szerettem volna leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!