Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mivel tudom rávenni, hogy...

Mivel tudom rávenni, hogy aludjon?

Figyelt kérdés
Befogadtam a családunkban egy ukrán menekült családot. 2 gyerek van. 4 éves és egy 14 éves. Mind a kettő fiú. Anyukával és nagynénivel érkeztek. A nagynéni gondozásra szorul. Gyermek korában zuhant egy emeletet és megsérült az agy. Kicsit lassabban fogja fel a dolgokat és segítségre szorul. Az anyuka pedig gyenge idegzetű és ez a háborús helyzet betette a kiskaput nála. Sajnos tegnap idegosszeroppanása volt. Olyan szinten , hogy teljesen kifordult magából. A mentő elvitte. Most zártosztályon van. A gyermekek és a nagynéni teljes oltalmunk alatt vannak. Nekem is van 2 gyermekem. Egy 8 éves és egy 2 éves. Szintén fiúk. A fő gond az, hogy a 4 éves kicsi nem alszik. Nagyon rossz alvó amúgy is. És most ez a helyzet rontott rajta. Keresi az anyukáját is. Kb 4 órát ha alszik. Félek , hogy baja esik így a kimerültségtől. Napközben sem alszik. Valami tanács esetleg, ami könnyíti az alvást? Citromfű teát és nurofent próbáltam.

2022. márc. 13. 02:17
 1/7 anonim válasza:
92%
A kislányom nagyon rossz alvó, így mi együtt alszunk és teát szoktam neki adni elalváshoz. Egy 4 decis cumisüvegből kapja, a cumi a legkisebb lyukú. Ez az, amit a csecsemőknek szoktak adni. Mivel elfárad a cumizasban, mert kis lyukon jön csak a tea, hamar elalszik. Az más kérdés, hogy többször felebred éjszaka, de akkor ott vagyok mellette, átölelem és visszaalszik. Ez működik a saját gyermekemmel, de értem, hogy te azért egész más helyzetben vagy, csak gondoltam leírom a tapasztalatomat.
2022. márc. 13. 03:33
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Próbáltam volna hogy együtt aludjunk de azt mondta nekem ,hogy ő nem baba hanem nagyfiú.
2022. márc. 13. 04:50
 3/7 anonim válasza:
Édesem ❤️ hát akkor ez így nagyon nehéz. Remélem valaki tud majd vmi jó kis praktikát ajánlani.
2022. márc. 13. 04:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Vannak azok a melatonin gumicukrok. Semmi káros hátasa nincs, és nagyban elősegíti az alvást.

Nem kifejezetten alatató, ugyan azt a anyagot használja amit a szervezet termel esténként hogy elálmosítson.

Megértem ha nem szeretnéd, de azért leírom egy eshetőségként.

2022. márc. 13. 12:19
 5/7 anonim ***** válasza:

Annyit hozzátennék az elsőhöz, hogy ha nem tea-teát adsz a picinek az jobb, mert a tea élénkít ugyanúgy mint a kávé... Tehát ha a pici hajlandó meginni a kamillát, hibiszkusz teát, rooibos teát vagy bármi mást amiben nincs tein, az jobb lenne. Ha már hozzászokott a teához, akkor az nem baj, csak van olyan aki nem tud hozzászokni.

Ha esetleg úgy érzi, hogy a fény segítene neki, akkor piros vagy borostyán fényű lámpát ajánlok, mert az nem zavarja az alvásban de ugyanakkor lát tőle, ha felébred.

Ha a félelemtől nem alszik, akkor érdemes lehet egy kis rituálét végig csinálni minden este, hogy megmutatod neki, hogy mivel véded meg. Pl, feküdjön le (ha onnan látja az ablakot) és mutasd neki, ahogy megnézed, hogy zárva az ablak. Aztán jól húzd be a függönyt és mutasd neki, hogy senki nem lát be. Nézz be az ágy alá, hogy nincs ott senki. Nézz be a szekrénybe. Stb stb. Ezt minden éjszaka.

Nem tudom, hogy ezek segítenek-e, csak próbálok ötleteket adni, amiket én láttam vagy használtam, hátha sikerül. Nagyon bátrak vagytok.

2022. márc. 13. 13:50
 6/7 anonim ***** válasza:
Illóolajos párologtató, nem is drága már. Nekem segít. Változtatni szoktam az illatokat, világít is több színben. Nyugtató az illat ami a szobát eltelíti.
2022. márc. 13. 14:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

5-ös vagyok. Annyit az illóolajos párologtatóról, hogy az eukaliptusz és menta illatokat ne használjátok, mert fiatalabb szervezetnek ártalmas lehet a tüdőre. Tudom, hogy azok általában nem nyugtatónak vannak használva amúgy is, de gondoltam azért ideteszem.

Bocsi 6-os, nem akarom leszólni az ötleted, nagyon jó, csak a biztonság kedvéért szerettem volna leírni.

2022. márc. 13. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!