Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik, ha valaki pánikro...

Mi történik, ha valaki pánikroham miatt kihívja a mentőket?

Figyelt kérdés

2022. márc. 13. 00:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30%
Max beviszik meg figyelni pár napra a kórházba, vagy adnak neki egy nyugtatót (ha nem segít akkor viszik be) és onnantól meg eldől mit is kell vagy lehet vele kezdeni.
2022. márc. 13. 00:32
 2/11 anonim ***** válasza:
62%
Minek? Nyisd ki az ablakot, sétálj egyet, kérj segítséget családtagtól. 10 perc alatt elmúlik, addig ki sem ér a mentő.
2022. márc. 13. 00:38
 3/11 anonim ***** válasza:
79%
Pár napra se , sőt 1 napra se tartják benn , de ha nem leszel jobban bevisznek a sűrgősségire és ott megvizsgálnak
2022. márc. 13. 01:00
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk pár évvel ezelőtt volt édesanyámnak, de fogalmunk sem volt róla, hogy mi a baj, illetve voltak egyéb problémái is így nagyon megijedtünk (én olyan 16 lehettem, öcsém 14).

Hívtam a mentőket, kijöttek, kedvesen beszéltek édesanyámmal, kérdeztek tőle mindenfélét nyugodt hangon, majd mikor jobban lett elmondták mi volt, beszéltek még róla néhány mondatot, majd elmentek.

2022. márc. 13. 01:51
 5/11 anonim ***** válasza:
70%
Én kaptam egy nyugtató injekciót, megmérték a vérnyomásomat, és csá.
2022. márc. 13. 07:10
 6/11 anonim ***** válasza:
72%
Iskolában volt az egyik gyereknek. Mivel konkrétan 100 méterre van a mentőállomás, két mentős kijött, nyugtató szurit adtak neki, meg egy doboz nyugtatót és megmondták neki hogy járjon az iskola pszichológushoz.
2022. márc. 13. 12:22
 7/11 anonim ***** válasza:
47%
Ismerősömet helyben megnyugtatták, megvizsgálták, de nem vitték be a kórházba.
2022. márc. 13. 19:51
 8/11 anonim válasza:
Én pár napja hívtam a mentőket, mert olyan szintű pánikroham jött rám, hogy nem kaptam levegőt, éreztem, hogy bármelyik pillanatban elájulhatok. Gyógyszerem nem volt. Kérdezték, hogy pánikbeteg vagyok? Mondtam, hogy már hónapok óta nem volt rohamom, de alig bírtam beszélni, annyira nem kaptam levegőt. Mondták, hogy így akkor "csak" ügyeletes orvost küldenek, aki 1 óra múlva érkezett meg... Kaptam egy nyugtató injekciót és ennyi...Azért érdekes és dühítő belegondolni, hogy ezek szerint bármikor ha rosszul leszek, ne történjen ilyen, de pl. szívroham vagy bármi komoly, majd ezentúl mindig rá fogják, hogy ja csak pánik lehet, majd 1 óra múlva talán kijönnek... Tök jó, akkor pánikbetegként soha nem lehet fizikai bajom a jövőben, mert mindig erre fogják ráfogni, hogy csak pánik lehet?
2022. márc. 20. 22:11
 9/11 anonim ***** válasza:
8-as nak , nekem nem hitték el hogy baj van , az operátor rendes volt , de a kierkező ápolo ráírta az esetlapra hogy elmebetegség -mert azért hívtam őket mert leesett a pulzusom 37-re , de megijedtem és felment 130-ra , én is ettől félek hogy ha baj lesz , el vagyok könyvelve és majd 1 óra múlva talán kijönnek
2022. márc. 20. 22:15
 10/11 anonim válasza:
Igen, ez elég dühítő tud lenni, mert nemrég egy 36 éves ismerősöm halt meg tüdőembóliában, és tudtommal annak is egy tünete, hogy nem kap az ember levegőt. És tényleg ne történjen ilyen, de ha tudják, hogy az ember pánikbeteg, akkor kb. örökre ez lesz, hogy bármikor rosszul leszünk, az sosem lehet komoly, "csak" pánik...És nem vesznek komolyan. Senkinek nem kívánom azt a több, mint 1 órát, amikor a ház elé kimenekültem, és úgy éreztem, hogy képtelen vagyok levegőt venni, ment ki a vér a fejemből, de közben a szívem úgy dobogott, hogy azt éreztem, hogy kb. felrobbanok belülről... És nem veszik komolyan, az a baj. Értem én, hogy sok az életveszélyes eset, balesetek stb., de ezért fizetem a nem kevés TB-t, és kb. a problémáim 10%-ában veszem igénybe, amit tudok magánorvosnál oldok meg, mert ott kapok időpontot és foglalkoznak velem. De sajnos egy pánikroham esetén, ha konkrétan fulladok, csak a mentő jöhet szóba, ők meg kiküldenek egy orvost 1 óra múlva...
2022. márc. 20. 22:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!