Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokat gondolok az öngyilkosság...

Sokat gondolok az öngyilkosságra, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Járok hetente egyszer iskolapszichológushoz, nem érzem azt hogy bármit is segített volna. Pedig nem zárkóztam magamba, viszont amióta egyszer kinevetett és konkrétan lehülyézett azóta óvatosabb vagyok.

Suliba magányos vagyok, tanárok lenéznek, félek az emberektől. Kevésnek érzem magam erre a világra. Apám is sokszor elmondja hogy nem szeret, veszekszik velem.

Többször volt hogy meg akartam tenni, de mégse voltam elég erős hozzá. Anyának nem akarok még több fájdalmat okozni, se a páromnak....

L

2022. márc. 10. 09:42
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok: 116-123 Éjjel-nappal, mobilról és vezetékes telefonról is hívható.

Caritas Lelkisegély Telefonszolgálat (Ingyenes) 06-80-505-503, 18 órától 6 óráig, csak vezetékes telefonról hívható.

Meleg Háttér Telefonszolgálat (Ingyenes) 137-37 vezetékesről és mobilról is hívható. Minden nap este 6 és 11 közt.

HIV-vonal HIV-pozitívoknak (Normál tarifával hívható) 06-70-94-97-666 vezetékesről vagy mobilról. Éjjel-nappal.

Kék vonal gyermek- és ifjúsági telefonszolgálat (Ingyenes) 116-111 Éjjel-nappal, csak vezetékes telefonról hívható.

NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyerekeknek telefonszolgálat. 06-80-505-101 vezetékesről, ingyenesen hívható. (06-1) 267-4900 mobilról vagy vezetékesről is hívható, normál tarifával. Szerda kivételével este 6-tól 10-ig.

Délután telefonszolgálat: lelkisegély időseknek. (Vonalas telefonról ingyenes.) 06-80-200-866 Este 6-9-ig.

Ifjúsági Lelki Elsősegély (Ingyenes) 137-00 Hétfőtől szombatig 9-21 óra között vezetékes számról és 30-as mobiltelefonról hívható.

EMMA vonal: szüléshez, kismamasághoz kapcsolódó problémákra szakosodott segélyvonal 06 80 414 565 Minden hétköznap 10-12 és este 21-23 óra között. E-mail: emmavonal@emmaegyesulet.hu

2022. márc. 10. 09:45
 2/10 anonim ***** válasza:
98%

Az az iskolapszichológus egy gyökér, ha lehülyézett és kinevetett.

Anyukáddal beszélj, beszéld ki magad, mondd el azt, amit itt leírtál.

Nem szabad eldobnod az életed!

Hidd el, hogy többeknek nagyon nagyon fontos vagy!

2022. márc. 10. 10:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Változtatni kell azon, ami bánt. Kötsög iskolapszichológus kuka első lépésben. Próbálj ismerkedni, barátkozni. Akár sulin kívül. Millió klub, tanfolyam, edzőterem, stb van. Sportolj, keress új hobbit, de lehet rajzolni, írni, kisállatokkal foglalkozni.
2022. márc. 10. 10:44
 4/10 anonim ***** válasza:
0%
Menny orvoshoz pszichiátriára ott egy lapot kikelet töltened és segítenek.
2022. márc. 10. 10:57
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Vannak háziállataim, velük szoktam foglalkozni. Barátkozni meg egyáltalán nem tudok. Nem jön ki egy szó se a számon ha idegenekkel kell beszélnem. Anonim oldalakon meg eddig nem volt sok szerencsém..

2022. márc. 10. 11:09
 6/10 anonim ***** válasza:
91%

40 évesen azt mondom, az élet számtalanszor változik. Simán lehet, hogy döntéseid eredményeképpen sokkal másabb, sikeresebb, boldogabb életed lesz. Gondolj erre.

Pillanatnyi problémáid miatt eldobnad az egész történeted?

Csak hogy az én peldamat mondjam: kisvárosban éltem, jó tanuló voltam, de egy magamnak való valaki. Szép lassan egy ötletemből 20 éves korom körül elkezdtem vállalkozást csinálni (0 ftból). Szép lassan elköltöztem Budapestre, fel a 2.keruletbe, ahova mindig is vágytam. Nyitott lettem az emberekre, és sok negatív élmény mellett is nagyon sok jó embert ismertem meg, elkezdtem üzleti klubokba is járni, ahol lehettem az, aki valójában vagyok. Meghazasodtam és rájöttem, lehet olyan párt is találni, aki mellett nem kell másnak lennem.

Csak azt akarom ezzel mondani, hogy ami pillanatnyilag van és szar az nem kell, hogy végleges legyen, csak mindenhez idő kell. Legyen egy olyan jövőképed, hogy légy nyitott a jóra és a pozitív változásokra,akkor is ha most éppen szar.

2022. márc. 11. 07:47
 7/10 anonim válasza:
100%
Két kezemet összetenném, ha erre képes lettem volna, mint te 6-os. De az élet nem mindenki számára olyan, mint neked.
2022. márc. 12. 20:31
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kezdj el sportolni. Az egyik legjobb önfejlesztő eszköz. Nem csak fizikailag tesz erőssé, de mentálisan is, eltereli a gondolataidat az ilyen dolgokról, endorfint és dopamint szabadít fel, jobb lesz a közérzeted és hangulatod is utána.
2022. márc. 12. 21:06
 9/10 NTBS ***** válasza:
Beszélgess emberekkel.
2022. szept. 4. 10:19
 10/10 Psycho ***** válasza:

Nagyon sajnálom, hogy iskolapszichológus helyett egy iskolapszichológusnak titulált kuruzslót fogtál ki, az illető nettó alkalmatlan erre a pályára.

Sajnos ezek szerint kevés lehetőséged van segítséget kérni. #1 által felvetett számok az egyik ilyen. Hozzá vannak szokva, hogy nehezen megnyíló, szorongó emberek hívják őket, szóval biztosan tudnak ők is segíteni.

Másik lehetőség lehet a nev.tan, vagy család és gyermekjóléti szolgálat. Jó esetben náluk van pszichológus. A lényeg, hogy nem vagy egyedül! Akár édesanyád, akár a párod segítségét is kérheted ezzel kapcsolatban (hol, hogyan kell érdeklődni náluk, kísérjenek el ha nem szeretnél egyedül odamenni, stb).

2022. szept. 4. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!