Itt miért tartanak mindenkit hipochondernek és miért nem hiszik el senkinek se a tüneteit?
Mert itt sok a hipochonder.
Normális ember meg orvoshoz megy ha tünetei vannak, nem dr gyk-t hívja segítségül. Aki így tesz, azt eleve nem lehet komolyan venni.
(Egyébként maguk az orvosok is utálják amikor a páciens öndiagnosztizál a neten. Soha semmi jó nem sül ki belőle.)
Hát, szerintem ezt is csak beképzeled, szóval nem csoda. :D
Amúgy én ilyet nemigen olvastam még itt.
Nem halálosat állítunk fel, de van, amikor egyértelmű, hogy gond van.
Apumnak pl COPD, érszűkület, érelmeszesedés, gerincsérv, reflux, fülzúgás. Mostmár járogat orvosokhiz, de régen soha.
Nálam még folyamatban a diagnózisok.
Aha. Es ennyi tünettel nem ment orvoshoz...
Akkor örökletes a családotokban a hipochondria...
7: mert az!
Adott egy gyártósori biorobot, vagy aldi pénztáros, bármilyen hétköznapi egyszerűbb foglalkozású ember. Picit fáj a jobb könyöke, nekiáll kutakodni a neten, és HURRÁ, végre rátalál egy olyan cikkre, amiben a könyökrákról van szó. És máris kész a hipochonder diagnózis: rákos.
Behelyettesítheted bármilyen (nem orvosi) foglalkozással, és panasztípussal...
Netes öndiagnosztizálás - bármiféle szakmai háttér nélkül.
Mondjuk azért kell hozzá egy alapvető pszichés beállítottság, szorongós, aggódós alaptípus. És kész a hipochondria. A legkisebb fájdalomra azonnal halálos betegséget hisz magáról.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!