Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós lennék? 20/F

Depressziós lennék? 20/F

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok, aki rengeteg dolgot csinál, mindig kipróbálok valami újat és élvezem, de van három dolog is, ami nagyon nyomaszt.

Egyik hogy az eddigi 20évem úgy eltelt mintha pár év lenne és az életem negyedét már le is éltem ilyen gyorsan, és már úgy érzem közel vagyok a halálhoz, mert pár év és vége, de még nem volt igazi boldog párkapcsolatom, ami a második dolog. A harmadik, hogy folyatosan fáj a hasam, mindig van valami stressz, és ha ez első kettő dolog eszembejut, nagyon görcsöl a hasam.

Viszont én nem vagy az a bulizós típus, nem tudom csak úgy élvezni az életet, úgy érzem mintha be lennék zárva és nem tudom élvezni a helyzetet.

Ez depresszió lenne?

Mit tehetek ellene? nyilván egyetemet nem hagyhatom ott(stressz forrás), mert szükségem van a diplomára hogy dolgozhassak, és mit csináljak hogy lelassuljon körülöttem az idő?

Úgy gondoltam jelentkezek Erasmusra, hátha sikerül kitörnöm a mindennapokból. Jó ötlet lenne? Más is érzett már hasonlóan?

2022. márc. 6. 01:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én éreztem már hasonlóan, szóval nem vagy egyedül ezzel. Ez szerintem semmiképp sem depresszió. Bár a hasfájás elég aggasztó lehet. Az egyetem tényleg nagy stresszforrás lehet, de ezt megpróbálhatod kezelni. Csak ne görcsölj rá a dolgokra túlságosan és mindig szánj elég időt a kikapcsolódásra, pihenésre hobbijaidra is. Csak próbáld elengedni magad, lehet hogy így javulni fog a dolog. Arra hogy még nem volt boldog párkapcsolatod megint csak ne görcsölj rá. Nagyon fiatal vagy még, szóval egyáltalán nem vagy még elkésve ezzel. De ha ez most tényleg annyira zavar, akkor próbálj meg ismerkedni valakivel a környezetedben, esetleg próbálj ki egy-egy társkeresőt, de azok mondjuk elég sok időt felemésztenek és sok türelem kell hozzájuk. Az első dolog miatt pedig szintén ne aggódj, mert egyáltalán nem vagy még közel a halálhoz, rengeteg éved van még hátra és ez alatt az idő alatt még nagyon sok minden fog történni veled, minden fokozatosan eljön majd, amikor itt lesz az ideje, semmit se sürgess, csak élj a pillanatban és próbáld meg maximálisan kiélvezni. És ne rágódj ilyesmiken hogy mivel vagy már elkésve vagy mivel nem. Egyébként az erasmus szerintem jó ötlet lehet neked. Az egész egy hatalmas kaland és kizökkent egy kicsit a mindennapi életből, és végre úgy érezheted, hogy valami igazán szórakoztató és érdekes dolog is történt az életedben, mert ez szerintem biztosan az lesz.
2022. márc. 6. 01:35
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Nem, csak rástresszelsz olyan dolgokra, amikre felesleges. Először is 20 évesen seggeden a tojáshéj, most kezdődik az élet, az elmúláson 40 év múlva is korai lesz elgondolkodnod. Lazulj le, csinálj programokat a csoporttársaiddal ismerkedj, csajozz, attól, hogy nem vagy bulizós rengeteg mindent lehet csinálni.

A folyamatos hasi görcsöt meg vizsgáltasd ki, lehet, hogy az étkezésed megváltoztatásával, gyógyszerrel elmúlna.

2022. márc. 6. 01:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!