Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan legyen új személyiségem?

Hogyan legyen új személyiségem?

Figyelt kérdés
Lényegretörően a mostaniban nem érzem jól magam, eszközöltem kisebb változtatásokat, de ettől több kellene. Van erre valamilyen hely ahol tájékozódni lehet?
2022. márc. 5. 16:52
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Személyiséged gyerekkorod óta fejlődik veled egészséges körülmények között. Talán változtasd meg a környezeted.
2022. márc. 5. 16:57
 2/6 anonim ***** válasza:
36%
Túl sok videójátekot nézel, vagy szerepjatekot...
2022. márc. 5. 16:58
 3/6 anonim ***** válasza:
78%
Alkohol, kokain vagy heroin. Mindháromtól nagyon gyorsan meg tud változni a személyiséged és ha nem vigyázol, úgy is maradsz.
2022. márc. 5. 19:57
 4/6 Cubina ***** válasza:
100%

A személyiségedet nem tudod megváltoztatni, de felvehetsz olyan elemeket, amelyektől megváltozol, és jobban fogod magad szeretni.

Miben szeretnél változni? Milyen szeretnél lenni? Mi nem tetszik magadban? Ha ezekkel tisztában vagy, akkor kezdheted a "finomhangolást". Elhagyod a nem tetsző dolgokat, és felveszed azt, ami tetszik.

HA nem érzel magadénak egy új személyiségi jegyet, akkor is erőltesd magadra, és végül már természetes lesz.

Sok apró változtatás nagy változást hoz, és a végén még az ismerőseid is azt mondják majd, hogy olyan vagy, mintha más ember lennél. Az alapvető személyiség nem fog változni, mégis összességében más leszel.

Saját tapasztalatból tudom, hogy ez lehetséges.

Nekem az emberekkel való kommunikáció volt a legnehezebb, embergyűlölő, szégyenlős, önbizalomhiányos, gátlásos voltam, és totál hülyének éreztem magam, ha meg kellett szólalni. Nem véletlenül voltam ilyen, de ez más tészta.

A szégyellősség most is megvan, de tudom, hogy ez nem jó, és már csak azért is leállok akárkivel beszélgetni, megdicsérem a körmét, haját, öltözékét, akármijét, felajánlom a segítségemet, stb. Sok barátot szereztem így. Mert szerintük kedves, nyitott, jó dumás vagyok, közben alapból meg nincs így.

Nem kell ehhez sem kábítószer, sem alkohol, csak annyi, hogy tisztában legyél a hiányosságaiddal, és hogy miben szeretnél változni.

2022. márc. 26. 21:06
 5/6 anonim ***** válasza:

Családállítás jutott eszembe a kérdésedről, ami segíthet. Ez végül is egy terápiás módszer, a családod lemodellezése a tőlük ért traumák feldolgozásához, ami mindenképp személyiségváltozást okoz, értelemszerűen, ahogy minden más terápia is. Ezen kívül maximálisan egyetértek a 4. hozzászólóval, én is ezt vallom, hogy a bőrödből nem tudsz kibújni, ám ami nem tetszik magadban, az már jó, ha felismered, megszabadulsz tőle és sok kicsi, sokra megy.

Mennyi idős vagy amúgy? Szerintem tizenéves, max. húsz... Ilyen korban tök természetes, hogy más akarsz lenni, mint aki vagy. Próbálj ki mindenféle stílust, amíg megtalálod, hogy ki vagy igazán. Az első válaszolóval is egyetértek, mert van az a mondás, hogy változtasd meg a helyed, hogy megváltozzon a szerencséd is. Minden nap új lehetőség, hogy új ember légy, új emberként viselkedj! :)

2022. ápr. 24. 00:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Pszichoterápia.
2022. ápr. 24. 05:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!