Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Milyen egy pszichopata ember...

Milyen egy pszichopata ember ? Miket csinál ? Ismertek ilyet ? Ha igen, miket csinál ?

Figyelt kérdés
Egyáltalán mit takar az, hogy valaki pszichopata ?
2022. márc. 4. 02:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
54%

Sokszor álneveket használnak (bűncselekmények könnyebb elkövetése miatt), volt itt egy lány, akinek udvarolt egy fiú, akiről kiderült, hogy egy elismert orvos és álnéven is élt párhuzamos életet, itt kért segítséget, mit tegyen.

Van olyan ismerősöm, akit 3 külön közösségben 3 külön névvel (személyazonossággal) ismernek, teljesen véletlenül futottam ebbe bele, szerintem van több élete is, ez a 3 csak az, ami számomra teljesen véletlenül feltárult 40 év alatt (véletlenül futottam vele össze idegen társaságokban és ott az emberek más neveken ismerték), a régebbi nevein bűncselekmények és közéleti botrányok miatt a neten is megtalálni.

2022. márc. 5. 04:12
 22/30 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Miért lettem lepontozva? Egy pszichológiai tanácsadó mondta ezeket nekem,aki foglalkozik az áldozatokkal. Tehát csak nem rossz választ adtam.
2022. márc. 5. 07:28
 23/30 anonim ***** válasza:
51%
22: Egy pszichológiai tanácsadó mondta neked, hogy az első hülyeségeket beszél? Komolyaan?? Ez csak szimplán szabályzatba ütköző megjegyzés.
2022. márc. 5. 07:41
 24/30 anonim ***** válasza:
23 Nem azt mondta. Hanem amit utana írtam.
2022. márc. 5. 07:44
 25/30 anonim ***** válasza:
0%
21 A pszichopaták nem követnek el bűncselekményt. Akik elkövetnek azok csak simán bűnözők.
2022. márc. 5. 07:53
 26/30 anonim ***** válasza:
68%

25: Én akiket ismerek pszichopatákat, mind követett el bűncselekményt.

"Viselkedésszintjén a pszichopátiás személyiségvonások általában bűnözéssel, hazudozással, sekélyes érzelmi élettel párosulnak, ami gyakran a partner(ek) kihasználásával vagy promiszkuitással (=gyakori partnercsere), házasságszédelgéssel is párosul, azaz állandó hódítási, uralkodási igénnyel."

[link]

2022. márc. 5. 08:19
 27/30 anonim ***** válasza:
81%
#26 az indulat fékentartásának hiánya. Pl. a vitát erőszakkal rendezik. Főleg családon belül. Nyilvánosan eljátszák a tökéletes mintaapát, otthon pedig uralkodnak. Amikor valaki kijelenti, hogy tárgyakat nem bántunk, de embert igen, mert az ember tanul belőle. De az ember nem tanul belőle, hanem a következő veréstől való félelem az ami sakkban tartja.
2022. márc. 5. 09:35
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

Az intelligens pszichopaták lehetnek orvosok, ügyvédek, tanárok is. Sokan jól funkcionálnak a mindennapi életben, ezért őket a legnehezebb kiszúrni. De többnyire észrevehető pár intő jel, amit az ember sokszor megmagyaráz magának és megpróbálja figyelmen kívül hagyni.

Gyakrabban hazudnak, mint az átlag. Nem kell feltétlenül súlyos hazugságokra gondolni, hanem pl. legtöbbször elhallgatnak a másik elől fontos részleteket, információkat, vagy ferdítenek a valóságon annak érdekében, hogy minél nagyobb haszonhoz jussanak. Nem éreznek bűntudatot, úgyhogy amikor a másik esetleg elkezd gyanakodni, akkor nagyon ügyesen kimagyarázzák magukat, (legtöbbször újabb hazugságokkal megfűszerezve a sztorit) és a végén még azt is elérhetik, hogy az illető érezze magát paranoiásnak, túlérzékenynek.

Nehezebben kezelik az indulataikat, felelőtlenebbek. Túl hamar megbántják a másikat, mert nem érzik a beszólásaiknak a súlyát, nem éreznek affektív empátiát.

A pszichopata kihasználja az embereket, visszaél a gyengébbek és a fiatalabbak naivitásával, ezért veszélyes, ha hatalmi pozícióba kerülnek. Egy pszichológus barátom azt mondta, hogy úgy lehet a legjobban észrevenni, hogy egy pszichopatával van dolgunk, hogy félelmet érzünk mellette. Persze vannak olyan pszichopaták is, akik megtanulták megjátszani a kedvességet, de van valamiféle üresség a tekintetükben és közöny a szavaik mögött akkor is. Ami nem mindig egyértelmű, és nem is minden közömbösebb ember pszichopata, hiszen bárki lehet depressziós (a depressziós ember viszont nem használ ki másokat).

Ha valaki hosszabb ideje hazudik, manipulál, rajtad élősködik, egyenletlen az életvezetése, akkor esélyes lehet, hogy az illető pszichopata.

2022. márc. 5. 22:11
 29/30 anonim ***** válasza:
0%
Most az informatika a menő náluk. Azt a szakmát célozták meg.
2022. márc. 6. 07:20
 30/30 anonim ***** válasza:
Az első nem írt hülyeséget
2022. júl. 23. 12:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!