Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha a családban generációk óta...

Ha a családban generációk óta öröklődnek a durva mentális betegségek, akkor mit kezdjen magával az ember? Hogy ne őrüljön bele?

Figyelt kérdés
Egyszerűen már évek óta gyűlölöm a sorsot, az életet. Más családokban minden a norma szerint zajlik az enyémben meg csaj a jajgatást, a bőgést lehet hallgatni. MINDEN mentális betegség ami létezik az nálunk megvan. Szorongás depresszió személyiségzavar túlérzékenység kényszeresség. Az apámtól elkezdve a nagyszülőkön keresztül, unokatestvérek(én egyke vagyok), nagynénik, mindenki beteg. Az ilyen embereknek, akik ilyen helyzetben vannak, mint én, miért nem engedik hogy vége legyen? Undorodom magunktól
2022. márc. 3. 09:22
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
A legjobb valóban az, ha minél ritkábban, vagy semennyire nem tartod a kapcsolatot. Genetikailag öröklődő problémákkal a gyerekvállalást is érdemes jól meggondolni. Tudok egy, az életben megtörtént példát. Adott egy nő, egész életében szenvedett a problémájától, de a szülei győzködték arról, hogy teljesen normális, a hozzá rosszul viszonyuló embereknek van baja, nem engedték szakemberhez fordulni. 30 éves kora után derült ki, hogy autista (nyilván magasan funkcionáló, önálló életvitelre képes, intelligens). Ami talán nem meglepő, hogy a szülők is érintettek, van valami abban, hogy hasonló a hasonlót vonzza. A ráadás, hogy az illető nő társa is valószínűleg a spektrumon van, így közösen úgy döntöttek, nem vállalnak gyereket. Mindig meg kell találni a probléma gyökerét, és kezelni, illetve külső embereket is bevonni, ugyanis halmozódás esetén az ilyen közegben felnövő embereknek az a természetes. Sokszor nincs betegségtudatuk, nem érzékelik, mi is a gond (velük, nem a világgal).
2022. márc. 3. 22:22
 12/17 anonim ***** válasza:
69%

Ezek nem genetikailag öröklődnek, hanem egymást traumatizálják a családtagok.

Nincs olyan család, ahol mindenki normális lenne, általában a többség bolond. Ha ez vigasztal. Én nem nagyon tudok ismerősi körben se olyat, akinek ne lenne legalább az egyik szülője bántalmazó.

2022. márc. 8. 15:14
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Olyan, hogy "öröklődő mentális betegség" - ilyen nem létezik.

Az létezik, hogy a gyerek leutánozza már kiskorában a szülők viselkedését. Pl. apuka makacs természetű, gyerek leutánozza és ő is makacskodik. Szülők kiabálnak egymással, marják egymást, gyerek ezt is hamar leutánozza és ha gond van, ő is kiveri a balhét, mert ezt látta otthon a probléma kezelésére.

Ez a "mentális betegséges" baromság csak a semmirekellő undormány hitvány orvosbűnözők találmánya, akik abból élősködnek, hogy kitalálnak mindenkire minden légből kapott jelzőt, és el akarják hitetni veled hogy egy abnormális selejt vagy, és csak akkor nem leszel az, ha bedrogoztatod magad mindenféle placebóval, amiből a gyógyszermaffia éves szinte százmilliárdokat profitál, lévén ez a legjövedelmezőbb iparág a világon.

Hidd el, az égvilágon nincs semmi baj veled, csak egyszerűen egy született panaszkodó családba születtél, akik soha semmiben nem látják a jót, csak azt hogy minden szar, ha hétfő van, az a baj, ha kislány születik az a baj, ha túl meleg/hideg van az a baj, ha bemegy túlórázni az a baj, ha nem megy be az a baj...

2022. márc. 8. 15:22
 14/17 anonim ***** válasza:
Én elköttetném magam.
okt. 3. 08:00
 15/17 anonim válasza:
Bocsanat, a tini kategoriaban irtal, az 16 tol szabad. De akkor is... Én udvariasan irtam rad. En is hasonlót reméltem koszi hogy értesz.
okt. 3. 16:45
 16/17 anonim válasza:
15 ös vagyok, bocsánatot kérek, a valaszom nem ide szántam, csak a szövegmezőt használtam az időkorlát miatt és véletlenül a küldésre nyomtam, ez privát válasz akart lenni valakinek, akivel írtam, mindenkitől elnézést kérek, téves, nem ide szántam!
okt. 3. 16:50
 17/17 anonim ***** válasza:

ez nem magyarázat,kezdened kell magaddal valamit.

Ez épp olyan mint apám alkoholista volt mindig és is az legyek mert ő az volt?

Egy Frászt!Igyekszem egy jobb,tiszta életet folytatni és átgondolni,hohy ő mit ronthatott el amiből nekem érdemes tanulnom,hogy ne olyan életem legyen min neki volt.

okt. 3. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!