Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha nem akar meggyogyulni a...

Ha nem akar meggyogyulni a mentalis beteg akkor hagyjuk meghalni?

Figyelt kérdés

Haverom mondta hogy a terapeutaja egyik nap felhivta hogy aggodik erte majd kozolte vele hogy dontse el mit akar es hogy ha meg mindig meg akarja olni magat akkor inkabb ne is menjen hozza, keressen mast.

Nekem is meg van a maga baja, alkoholfuggo vagyok es egy picit elgondolkodtam ezen.

Ha jol tudom a depresszio, schizoaffektiv, fuggoseg meg ilyenek mentalis betegsegek es nem dontes kerdese.

Ez szerintem nem fair kerdes, bar valoban van alapja, de ilyet nem hiszem hogy szakmai lenne feltenni kerdeskent.

Ha a depresszios tartosan ongyilkos akar lenni vagy vagdossa magat akkor kuldjuk el mert "nem akar meggyogyulni"?

Ha a drogfuggo behazudja hogy meg akar gyogyulni de visszaesik 1 ev utan akkor ne segitsunk rajta mert nem akar meggyogyulni?

Az alkoholista 3 honapja nem ivott de nem birta es egyik nap leitta magat megint akkor kuldjuk el mert nem akar meggyogyulni?

A skizofren nem veszi be a gyogyszeret mert pszichotikus allapotban azt hiszi hogy megmergezi ot az FBI akkor ne segitsunk neki mert mar megint nem vette be a gyogyszeret es nem akar meggyogyulni?

Igen van valosag alapja hogy "aki nem akar segitseget vagy nem akar meggyogyulni azon nem is tudunk segiteni", de ezek a dolog a betegseg kategoriaba tartoznak, ezen az alapon dobjuk ki a kukaba az egesz pszichologiat/pszichiatriat mert valaki azt hazudja meg kar gyogyulni de viszaesik vagy mert valaki olyan mentalis allapotban van hogy inkabb a halalt valasztan.

Ez a kijelentes hogy nem akar meggyogyulni ezert nem segitek rajta szakmai hozzaallas? Vagy egyaltalan emberi?

2022. febr. 25. 15:22
 1/6 anonim ***** válasza:
80%

Ez itt :

Magyarország

Üdv!

2022. febr. 25. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Hát apám is így volt és nem akart meggyógyulni hagyták hogy meghaljon otthon.
2022. febr. 25. 17:17
 3/6 anonim ***** válasza:
13%
Tapasztalaim szerint, aki nem akar meggyógyulni, nem fog. Hiába minden segítség.
2022. febr. 25. 19:17
 4/6 A kérdező kommentje:

3

Szakma?

2022. febr. 25. 20:36
 5/6 anonim válasza:
Magyarországon semmi se, es senki se számít.
2022. febr. 26. 08:40
 6/6 anonim ***** válasza:
hagyni kell elpusztulni egy idiotaval kevesebb lesz.
2024. márc. 30. 08:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!