Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Öngyilkos lett, bűntudatom...

Öngyilkos lett, bűntudatom van. Hogyan tegyem túl magam rajta?

Figyelt kérdés
Még decemberben kiírtam egy öngyilkossággal kapcsolatos kérdést, kaptam rá egy választ, egy nő írta akinek tinédzser gyerekei vannak és a férje bántalmazta. A válaszban leírta hogy már megvan az időpontja. Beszéltem vele privátban üzenetekben, azt is elmondta nekem hogyan fogja megtenni és pontosan mikor. Próbáltam lebeszélni, minden tőlem telhetőt megtettem de nem sikerült. Ezután töröltem a fiókomat, reménykedtem hogy mégsem teszi meg. Most kíváncsi voltam hogy mi a helyzet vele, megkerestem a kérdést ami alatt válaszolt, próbáltam üzenetet küldeni neki, viszont törölte a fiókját. Nagyon erősen bűntudatom van amiatt, hogy nem segítettem rajta. Hogyan menthettem volna meg? 😭

2022. febr. 22. 18:10
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
97%
Attól, mert itt törölte a regijét, még élhet.
2022. febr. 22. 18:12
 2/16 anonim ***** válasza:
19%
Mégis mi egyebet tehettél volna? Múltkor olvastam calamit olyan emberekről, akik mindenért magukat hiváztatják, mert azt hiszik, hogy körülöttük forog a világ. Te is ilyen lehetsz.
2022. febr. 22. 18:14
 3/16 anonim ***** válasza:
83%

A torolte a fiokjat miota = megolte magat?

Ha egyebkent ez vigasztal, a legtobb ember aki "fenyegetozik" meg mesel ongyilkossagrol, az altalaban nem veszi komolyan hanem figyelmet akar segitsegek akar kapni mert nem birja.

Persze ez alol kivetel a terapia, ahol az ilyen fajta figyelemfelhivo szandeku "fenyegetozesnek" nincs sulya mert a beteg megkapja a szukseges figyelmet, tehat felesleges ott fenyegetozni. Viszont ha megis elokerul ez a tema akkor ott valoban van gyanu az ongyilkossagra, mert valoszinuleg nem figyelemfelhivas a szandek.

2022. febr. 22. 18:16
 4/16 anonim ***** válasza:
95%

De miből gondolod, hogy öngyilkos lett?

Az hogy innen törölte a fiókját még nem jelent semmit.

2022. febr. 22. 18:16
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Engem se vettek komolyan, mondogatták hogy akkor nem hisztiznék csak megtenném csöndben szóval csak feltűnési viszketegségem van. Mikor meg utolsó pillanatban szedtek le a kötélről még én voltam a szemét hogy miért nem kértem segítséget. Próbáltam... A lelkisegélyes pasi is rám rakta a telefont hogy ilyesmivel nem foglalkoznak miután elmondtam hogy mi a baj.
2022. febr. 22. 18:20
 6/16 anonim ***** válasza:
94%

Honnan tudod, hogy tényleg öngyilkos lett?

Az is lehet, hogy csak kitiltották.

2022. febr. 22. 18:22
 7/16 A kérdező kommentje:
Ha nem tette meg, szeretném ha rátalálna erre a kérdésre és adna életjelet. Sajnos erre nagyon kevés az esély mert kísérlete is volt már, talán ez sikerült 😭
2022. febr. 22. 18:22
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Szociálpedagógus hallgató vagyok. Sokszor a szakemberek sem tudják lebeszélni az embereket az öngyilkosságról. Vannak emberek, akik olyan reménytelen helyzetben tengetik az életüket, hogy az évek alatt teljesen összeomlik a pszichéjük. Az ilyen embereken iszonyú nehéz segíteni. Ne hibáztasd magad. Megadtál minden tőled telhető segítséget.
2022. febr. 22. 18:39
 9/16 anonim ***** válasza:
95%

Nem értem miért hibáztatod magad. Nem lehet öngyilkos embert csak úgy lebeszélni róla. Az hogy vigasztalalod vagy szép szavakat mondasz neki nem fog számítani neki.

Csak rajta múlik, hogyan gondolkozik és végül eldönteni megöli-e magát v nem.

Amikor egy embernek sokszor öngyilkos gondolatai vannak olyan rosszul érzi magát h nem tud stabilan gondolkozni, a saját esze becsapja magát.

Rengeteg ember követ el öngyilkosságot sajnos

2022. febr. 22. 19:21
 10/16 A kérdező kommentje:
Kértem hogy gondoljon a gyerekeire, szükségük van rá, azt mondta hogy nem, nincs szükségük egy ilyen anyára, már képesek gondoskodni magukról :(
2022. febr. 22. 20:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!