Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha soha senki nem fogja...

Ha soha senki nem fogja megérteni, milyen is vagyok igazán, akkor mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
A legnagyobb gondom, hogy nem tudom definiálni, tudatosítani az összetettebb érzéseimet. Hasonlattal élve talán úgy írhatnám le, hogy egy nagy felhőként kavarog az egész és számomra csak annyi értékelhető belőle, hogy ez jó, vagy rossz. Mások érzéseivel is ez van. A szemükből, a gesztusaikból nem jövök rá, csak félreértem. Ha egyenesen kimondják az sem segít, mert akkor valamilyen formán magamban át tudom érezni, de kimutatni már nem. Pl. egy ismerősöm összetörte a lábát és nem tudtam mit mondani, de vettem neki egy párnát, hogy fel tudja polcolni. Egy másik ismerősöm nemi betegséget kapott, én pedig javasoltam neki megfelelő kenőcsöt, de valahogy nem ezt várták. Olyan, mintha fal lenne köztem és mindenki más között, pedig szeretnék kapcsolódni másokhoz. Viszont az érintést sem bírom, a tömeget sem, a váratlan dolgokat sem. Szakemberhez nem fordulhatok, mert félek, hogy elveszítem a munkám, a nehezen felépített önálló életem (pszichológus sem jó, mert külföldön élek és az idegen nyelv tovább nehezíti a helyzetem). Van erre neten módszer, amivel gördülékenyebb lehetne a kommunikáció? Vagy csak valaki, aki hasonló dolgokat él át, mesélne a tapasztalatairól?

#érzés #Nem értenek
2022. febr. 21. 11:48
 1/8 anonim ***** válasza:
35%
Valami Asperger-szindróma féleség...?
2022. febr. 21. 12:00
 2/8 anonim ***** válasza:
tuti a spektrumon vagy
2022. febr. 21. 12:21
 3/8 A kérdező kommentje:
Nincs semmilyen diagnózisom, de valószínűleg (szerintem is) Asperger lehet. Az viszont egy állapot, nem tudom, hogyan tudnék fejleszteni magamon, hogy legalább egy barátom legyen (volt egy, de sajnos meghalt).
2022. febr. 21. 12:26
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez valóban valami spektrum zavar. Enyhe autizmus. Fejleszteni sajnos nem lehet, de, ha zavar akkor talán kikéne vizsgáltatni. Nem hiszem, hogy elveszted a munkád, ne szólj erről senkinek.
2022. febr. 21. 12:54
 5/8 anonim ***** válasza:
miert veszitened el emiatt a munkadat? miert tudna arrol a munkahelyed hogy pszichologushoz jarsz? mi kozuk lenne hozza? illetve ha emiatt kirugnak akkor perelhetsz, ez ugyanis diszkriminacio
2022. febr. 21. 12:57
 6/8 anonim ***** válasza:
skizoid személyiség is lehetsz (az nem skizofrén)
2022. febr. 21. 21:48
 7/8 A kérdező kommentje:
6# Nem tudom. Úgy 4 éves korom óta, amióta olvasni tudok észlelem a különbségeket köztem, és a többiek között. A könyvtárban nőttem fel, megszállottan érdekeltek az emberek, az anatómia, a betegségek, a társas kapcsolatok, a viselkedés. Mindig azt gondoltam, ezt valahogy meg lehet tanulni, hogy olyan legyek, mint mások és nem értettem, miért nem sikerült tökéletesen elsajátítanom a szituációkra a megfelelő reakciókat például.
2022. febr. 22. 00:39
 8/8 A kérdező kommentje:
Vágyok mások társaságára, csak a visszajelzések alapján kiborítom őket azzal, ha rátértek egy általam kedvelt, érdekelt témára és órákig beszélek róla, illetve a mániámmal (csak a kedvenc villámmal eszek a kedvenc tányéromból, amin bizonyos módon vannak elrendezve az ételek, és kevés dolgot vagyok hajlandó enni, de azokat naponta, illetve vannak rutinjaim, amiktől nem vagyok hajlandó elérni, az kiborít). Van párkapcsolatom, valahogy, ha sikerül találkoznom egy felém nyitott emberrel, aki nem burkoltan, célzásokkal kommunikál, akkor hosszú idővel, de meg tudom értetni magam - de ez több hónapot jelent. Képes vagyok mély kötődést kialakítani, de valahogy a rugalmatlanság is jellemez.
2022. febr. 22. 01:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!