Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ennyire súlyos vagyok vagy mi ez?

Ennyire súlyos vagyok vagy mi ez?

Figyelt kérdés

Eljutottam a depressziónak egy igencsak érdekes fázisába ami ennyiből áll (szószerint kell értelmezni és nem túlzok): Nem számít semmi az életben, semminek nincs értelme és semmi nem érdekel. Mintha egyáltalán nem lenne fontos a jövőm, nem is teszek semmit érte hogy jó legyen mert semminek nincs értelme és már az emberiség létezését sem értem, annak sincs értelme, semminek nincs értelme.

Most mondjátok hogy "nincs semminek értelme, te kell hogy értelmet adj az életednek", próbáltam. Egyszerűen képtelen vagyok mert semmiben nem lélek örömöt, képtelen vagyok a boldogságra mert hiába mondjátok hogy tegyek azért hogy értelme legyen az életemnek, ha amúgy semminek nincs értelme. Ezt nem tudom másképp leírni. Lényegében annyi hogy képzeld azt hogy úgy érzed semminek nincs értelme, de tényleg semminek és semmi nem számít az életben. Nem tudom ezt az érzést csak úgy eltűntetni, hiába próbálkozom felfogni hogy sokminden számít és az életemnek lehetne értelme, mert nekem úgy tűnik hogy nem. Olyan mintha minden nap ugyanolyan lenne (hiába van hogy más, mégis ugyanolyannak tűnik) és nem érdekel semmi. Most gondolj bele, milyen hogy ne érdekeljen semmi, abszolút semmi. Nem szeretném hogy más is érezzen hasonlóan, csak leírtam ha valaki meg szeretné érteni, ezt érzem.

Üresség, értelmetlenség, unalom, fáradtság, kilátástalanság, halálvágy. Már úgy kelek fel reggelente hogy "na még egyszer ezt végigcsinálom" 0 életkedv és nagyon nehéz, fáradt vagyok ebbe az egészbe. Egyetlen dolog van amit várok az életben: hogy meghaljak végre. Csak azt nem tudom hogy fogom így végigcsinálni, mert sokáig nem szeretnék még élni, de félek megtenni, viszont már nagyon fáradt vagyok (ezalatt olyan szintű lelki fáradságot érzek hogy el sem tudja képzelni aki nem élt még át ilyet.. + fizikailag is nagyon fáradt vagyok emiatt, állandóan.) Örökre szeretnék megpihenni.

2022. febr. 20. 18:41
 1/9 A kérdező kommentje:
ezt, egyszer nélkül *
2022. febr. 20. 18:43
 2/9 anonim ***** válasza:
25%
Egy kérdés: ha nem érdekel semmi, minek tetted fel ezt a kérdést?
2022. febr. 20. 18:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Ez mióta tart és mennyi idős vagy? Vannak olyan dolgok magaddal kapcsolatban amit nem bírsz elfogadni? Ezt a "fázist" magasfokú szorongás előzte meg? Kéne még pár részlet hogy mondani tudjak valamit.

Szerintem egyébként keress fel egy pszichológust, az a biztos. Én is azt tervezem, velem is hasonló a helyzet.

2022. febr. 20. 18:54
 4/9 A kérdező kommentje:
1. Próbálok válaszokat találni, mert nem értem ami történik velem és szeretném ha valaki elmagyarázná hogy ez egy nem normális állapot és hogy miért nem, mert nekem ez tűnik a normálisnak már annyira beleszoktam a helyzetembe.
2022. febr. 20. 19:00
 5/9 A kérdező kommentje:

2. Igen, vannak olyan dolgok sajnos.

Szociális szorongásom volt azelőtt

2022. febr. 20. 19:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mindenképpen csak azt tudom ajánlani hogy keress fel a pszichológust, ha nem múlik magától ez a dolog, márpedig úgy nez ki csak rosszabbodik, akkor szerintem nem érdemes halogatni a dokit. Minél korábban kérsz segítséget, annál hamarabb meggyógyulsz.
2022. febr. 20. 19:04
 7/9 anonim ***** válasza:

Ez súlyos, de minimum középsúlyos depresszió.

Pszichológus szerintem már önmagában kevés, pszichiáter is kelleni fog, hogy el tudj kezdeni egy pszichoterápiát.

Amint tudsz, azonnal kérj időpontot pszichiáterhez!

2022. febr. 20. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Érdekes lehet ez az érzés, az én agyam meg tele van tennivalókkal meg érdeklődéssel, pedig már csaknem 80 vagyok.
2022. febr. 20. 19:57
 9/9 anonim ***** válasza:

"na még egyszer ezt végigcsinálom"

Nem szereted, amit csinálsz, nem szereted, ahol laksz, stb.

Változtatni kell.

Mit szerettél valaha, mi érdekel, hol és kivel szeretnél lakni, ilyeneken kéne gondolkozni. Bátran álmodozz, még minden lehet!

2022. febr. 21. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!