Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valaki sokáig nem követi a...

Ha valaki sokáig nem követi a vágyait, csak szorong meg frusztrálja magát, akkor azok a vágyak örökre eltűnnek és ezzel eltűnhet belőle az életenergia?

Figyelt kérdés
Pl. ha valaki csak vágyik a párkapcsolatra és a szexre, de önértékelési zavarok vagy más miatt nem képes rá, és így nő fel, akkor eltűnhet teljesen a libidója és az örömérzete?
2022. febr. 16. 15:30
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Előfordulhat, de szerintem az a gyakoribb, hogy a vágyak nem hogy eltűnnek de egyre erősebbek lesznek és emiatt valaki erőt vesz magán és keres párt vagy beletörődik és marad a sajátkéz (de vágyak vannak) vagy bedilizik.
2022. febr. 16. 15:39
 2/15 anonim ***** válasza:
Aki foglalkozik az önismerettel az hamar rájön, hogy minden elfojtott tehetség és ambíció a személyiség ellen fordul.
2022. febr. 16. 15:41
 3/15 A kérdező kommentje:
Utolsó: mit lehet ezzel tenni?
2022. febr. 16. 15:43
 4/15 anonim ***** válasza:
26%
El kell engedni a vágyat pl meditációs gyakorlással.
2022. febr. 16. 16:15
 5/15 A kérdező kommentje:
Aha, oké. Akkor kérlek, engedd el magadban az éhséget, jó? Hülye.
2022. febr. 16. 16:17
 6/15 anonim ***** válasza:
35%
A vágyak az elme termékei. Gondolatok, gondolatfolyamok, és érzelmek. Ha nem engeded el (vagy nem éled ki) akkor más területen bajokat okoznak (ahogy írták). Az éhséget, és kaját nem lehet elengedni, mert létszükséglet. Ha viszont a gondolataidat engeded el, akkor nem fog történni semmi. De persze te tudod. Nem muszáj.
2022. febr. 16. 16:23
 7/15 anonim ***** válasza:
26%
Írom ezt úgy hogy 37 éves vagyok, és 2 rövid párkapcsolatom volt életembe. Több meg már nem lesz, mert gázos vagyok. Viszont én pár évnyi rendszeres zen meditációval felszámoltam már a vágyat a párkapcsolatok iránt.
2022. febr. 16. 16:25
 8/15 A kérdező kommentje:
Szerintem te ezzel nem erősebb lettél, csak gyengébb. A vágyakat nem azért kaptuk, hogy felszámoljuk őket. Képzeld el, ha a világon az összes feltaláló, művész, filmrendező, színész stb. így állt volna az életéhez.
2022. febr. 16. 16:26
 9/15 A kérdező kommentje:
Tehát értem, hogy ezzel a módszerrel túl lehet élni, csak azt nem értem, hogy minek. Felszámoltad a vágyaidat, és? Zöldségként leéled a maradék 50 évedet? Kösz, nem. Akkor én inkább elébe megyek az egésznek és megölöm magam.
2022. febr. 16. 16:27
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Persze könnyebb elmenekülni a nehézség elől...

De miért nem opció, hogy összeszedd magad, esetleg segítséget kérj a problémád megoldásában ha egyedül nem megy??

2022. febr. 16. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!