Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mitől tudok este jól elaludni?

Mitől tudok este jól elaludni?

Figyelt kérdés
Biztos van köztetek néhány olyan személy akinek szintén gondjai vannak az elalvással. Nap közben úgy érzem nagyon fáradt vagyok, de este egyszerűen nem tudok elaludni. Tudtok rá esetleg valami praktikát ami nektek bevált?

2022. febr. 13. 21:22
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
27%
altatót írass fel orvossal.
2022. febr. 13. 21:22
 2/15 anonim ***** válasza:
66%
Pár napon belül telihold lesz,sok front is volt.nekem a széltől ráadásul migrénem is szokott lenni.kezdesnek próbálj ki gyógynövény teákat.en kventiaxot szedek,de alvásra is felírják kis adagban.de régebben egy algopirintol is jót aludtam.haziorvoshoz fordulj.
2022. febr. 13. 21:26
 3/15 anonim ***** válasza:
77%
Én sedacur fortet szedtem, az nagyjából bevált. Meg sportolok is, attól is jobban el tudok aludni.
2022. febr. 13. 21:29
 4/15 anonim ***** válasza:
78%
Kventiaxot ne..!
2022. febr. 13. 21:35
 5/15 anonim ***** válasza:
90%

-Nap közben mozgás, tánc, kirándulás, edzés, stb.

-Este a teendők elrendezése, ne reggel kelljen elrakni semmit, az a stressz engem zavarni szokott

-plüssállat ölelése, ha nincsen melletted senki

-szemellenző, füldugó

-hobbin, a hobbihoz kapcsolódó terveken, jó dolgokon való gondolkozás

-elég meleg ágy, vastag takaró. De van, akitől meg azt hallottam, hogy hidegben tud jól aludni. Nos, én csak jó melegben tudok elaludni, ez nekem be szokott válni.

2022. febr. 13. 22:16
 6/15 anonim ***** válasza:
82%
Melatonin
2022. febr. 13. 23:03
 7/15 anonim ***** válasza:
69%

Jo lenne, tudni, hogy miota tart, hany orat tudsz igy ejjelente aludni vegul? Mennyire vagy kimerulve? ( = mennyire van veszhelyzet? ) Es: mire szoktal gondolni, amikor nem tudsz elaludni, a napi stressz foglalkoztat, vagy esetleg attol felsz, hogy nem tudsz elaludni? Ez utobbi sokkal gyakoribb, mint gondolnank: logikus, ha mar egy ideje ezzel szenved az ember, de a vegen pont azert nem tud elaludni, mert AKAR. Illetve szedsz-e valami gyogyszert rendszeresen, amelynek lehet ez a mellekhatasa esetleg.

Ha nincs veszhelyzet, akkor: az 5-os nagyon jokat ir! (En is melegben tudok aludni, hiaba mondjak, hogy a huvos szoba jobb.) A fuldugo, szemellenzo is nagyon jo otlet.

Plusz megprobalkozhatsz kozvetlen elalvas elott a relaxacioval is, a Youtube-on van egy csomo, barmilyen izomlazitasi modszer, nyugodt zenere. Lehet, hogy nem azonnal, hanem 1-2 het mulva fog igazan valtozast okozni. De nekem azonnal is szokott. Autogen trening, sima izomrelaxacio, barmi jo.

Van egy olyan is, hogy alvashigienia: atmenetileg szigoruan ugyanabban az idoban fekudj le, es az azt megelozo fel-1-masfel oraban (ahogy alkalmas) mindig ugyanazt csinald, ugyanabban a sorrendben, csak nyugodtan mozogva es semmi idegesitore nem gondolva. Pl. nyugodtan zuhanyozni, zenet hallgatni vagy tevet nezni, netezni (de azt is adott idoben szigoruan kapcsold ki). Semmi mast ne csinalj az agyban, csak alvas es khm... parkapcsolat. De ne egyel, ne netezz, ne telefonalj az agyban, hogy szokja az agyad, hogy az ágyban alvas van. 1-2 het utan mar fogod varni a rutint. Csinald 3 honapig, es ha kozben rendezodik, akkor ennyi.

Ha "szereket" akarsz, a paracetamolnak van egy enyhe kabito hatasa (Panadol felek), 2 db 500mg-os tabletta. Vagy gyogynovenyes tablettak, komlo, valeriana, ilyesmi osszetevok. A DM-ben biztos van. Meleg tej mezzel elalvas elott. Valami homeopatias szer.

Ha mar veszhelyzet van, akkor a kovetkezo: irass fel 14 szem altatot (vagy olyasmire valo nyugtatot). Az elso heten vegyel be minden este, hogy megnyugodj, megszabadulj ettol a kinzo problematol, es kipihend magad. De vedd be, hogy ne kelljen gondolkodni, probalgatni, hogy kell-e. Utana ket hetig minden masnap vedd be: akkor nem lesz baj, ha minden masnap forgolodsz, hiszen tudni fogod, hogy kovetkezo ejjel gyogyszert veszel be. 14 szemtol biztos, hogy nem szoksz ra. Ez tehat 3 heti program. Ha ezzel rendezodott, akkor jo, ha nem, akkor pszichologushoz kene menni vagy haziorvoshoz - nagyon-nagyon sok ember szenved ezzel, onekik ez rutin.

2022. febr. 14. 13:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Legkésőbb 9-kor kapcsold ki a mobilodat meg minden más képernyőt, mert a kék fényük ébren tart (akkor is, ha éjjeli fényre állítod).
2022. febr. 17. 21:12
 9/15 anonim ***** válasza:
56%
nekem a kventiax bevált, kinek mi jön be. mondjuk étvágyat okoz.de ha mellé aktívan sétálok akkor minden ok lesz.
2022. febr. 18. 05:48
 10/15 anonim ***** válasza:
83%
Az egy dolog, hogy a Kventiax bevált (nekem is), de ez egy antipszichotikum, amit skizofrénia és bipoláris depresszió kezelésére adnak. Az, hogy segíti az alvást is, csak egy "mellékhatás". Szimpla alvászavarra nem ajánlanám senkinek!
2022. febr. 18. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!