Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Élet ez így egyáltalán?

Élet ez így egyáltalán?

Figyelt kérdés
25 éves "fiatalember" vagyok, iszonyúan sovány. Mindig is hulladék voltam, a hangom nem mutált rendesen, az egész életem a szorongásról szólt. Az egyetem első évében, 20 évesen kerestem egy személyi edzőt meg egy helyet, ahova pár hónapig jártam. Aztán már anyagilag is kezdett ez az edzőhöz járás terhes lenni, így magamtól jártam. Az egésznek az lett a vége, hogy már annyira szorongtam hónapok után a lemenéstől, hogy sokszor nem is ettem rendesen előtte se és utána se. Húsz-harminc perces edzéseket bírtam, aztán beláttam, hogy semmi értelme, így ott is hagytam. Aztán otthon edzegettem, persze ugyanolyan sovány maradtam és semmi nem változott. Mindenféle vizsgálatot bejártunk, hogy mi lehet a baj, nyilván semmit nem találtak. Aztán kezdtem megelégedni magammal, így soványan is mikor beálltam a tükörbe, nem láttam magam annyira nyomoréknak. Aztán mostanában voltam pár házibuliban, meg készültek rólam egészalakos képek és valahányszor megpillantottam egy-egy ilyen képet, irtózatosan elvörösödtem. Gyakran mondják, hogy iszonyú sovány vagyok, de valahogy ezt sose vettem magamra. Tegnap beállítottam a telefonomat videorögzítésre és boxerban elkezdtem a kamera előtt pózolni, és láttam, hogy mennyire borzasztóan nézek ki. Sokszor látok vékony fiúkat, kondis instagramokat előtte utána képeket, viszont ennyire tragédia külsőt még SOHA nem láttam. Vannak vékony fiúk, de iszonyú széles vállakkal és általában a lábuk se olyan vékony. Teljesen összeomlottam, mert mindent megmagyaráz, hogy miért nem vesz senki se komolyan, pláne az ellenkező nemből... 53 kiló vagyok 176 centivel... Csak a nagy fejem van meg a keskeny vállam... legszívesebben felakasztanám magam a szégyentől.

2022. febr. 10. 15:10
 1/6 anonim ***** válasza:
65%
És akkor mi van, ha sovány vagy? Én meg kövér. És?
2022. febr. 10. 15:24
 2/6 A kérdező kommentje:
Egyik se optimális állapot és ezt mindketten tudjuk attól még, hogy próbálunk úgy tenni, mintha minden oké lenne.
2022. febr. 10. 15:25
 3/6 anonim ***** válasza:
68%
Ez csak 1 dolog a milliónyi tulajdonság közül, és meg sem közelíti a lényegeseket. Ha lenne általánosságban önbizalmad, fel se merülne ez problémaként. Ilyen alkat vagy, ezt tudomásul kell venni. A genetikailag adott testalkatod miatt szégyenkezni igen gyermeteg dolog. Nem aszerint fognak szeretni vagy nem szeretni, hogy hány kiló vagy és mekkora a fejed. Minden típus tetszik valakinek. Ha nem tartanád magadat senkinek, mindjárt észrevennének a lányok. Ettől függetlenül eddzél tovább, mert kizárt, hogy semmi eredménye ne legyen, és menj pszichológushoz.
2022. febr. 10. 15:32
 4/6 anonim ***** válasza:
86%

#3 igazad van.

Nem nagyon van olyan ember, aki tökéletes, mindenkinek van rengeteg rossz tulajdonsága, és ezt minden ember tudja.

Koncentrálj a jó tulajdonságaidra, és nagyobb lesz az önbizalmad.

Én is így vagyok vele. Én is sovány vagyok, nem vagyok jó sportokban, de pl. magas vagyok, nem kopaszodom 40 fölött sem, jó társalgó vagyok, van humorom.

Ezeket értékelik más emberek is, pl a feleségem. Neki is vannak hibái, ennek ellenére szeretem őt.

2022. febr. 10. 16:32
 5/6 anonim ***** válasza:
17%
Fókuszálj arra hogy legyen pénzed, akkor lehet jó csajod.
2022. febr. 10. 17:41
 6/6 anonim válasza:
Én lány vagyok és évek óta anorexiával és testképzavarral küzdök. Sokan mondják hogy nagyon sovány vagyok de én egyszerűen kövérnek látom magam, jártam pszihiaterhez is még régebben de az se segítet, annyira szarul vagyok én is hogy teljesen megértem hogy nem vagy megelégedve magaddal. Szerintem menj el orvoshoz, pszihológushoz és beszélj valakivel mert nagyon fontos hogy ne fordúlj magadba. Biztos jó ember vagy és nem a külső a fontos. Nekem példáúl bejönnek a sovány fiúk és még sok más lánynak is de ettől függetlenül megértem hogy zavar. Az eddzést folytathatod mert valamennyit biztos számít esetleg találj magadnak egy stílúst és kezdj el úgy öltözködni. Mostanában nagyon divat az ilyen baggy jeans meg az ilyen oversized polók ezekkel kicsit “eltakarhatod” a sovanyságod és tökre jól néz ki. Magas is vagy szvl az is vonzó a lányok számára. Remélem tudtam kicsit segíteni vagy tippeket adni.
2022. febr. 13. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!