Hogyan vegyem rá magam a korai alvásra?
Figyelt kérdés
Iskolába járok, 6-kor kelek, és éjfél után vagy majdnem egy órakor alszok el. (vagy ahogy kitudok kelni az ágyból/ágyba jutok) Az az 5 óra alvás én is tudom hogy nem egészséges, és változtatni is szeretnék, de nem tudom hogyan. Nagyon stresszes ember vagyok, 11-ig szoktam általában tanulni ha van belőle doga, ha nincs. A jegyeimen meg is látszik, de mostanában itthon se megy semmi jól, se a suliban ami miatt teljesen elmegy minden életkedvem, és a motivációm ami eddig volt az eltűnt, és a "szeretek tanulni"-ból lett az hogy inkább lennék bárhol máshol mint itt. (Ez is okozza azt hogy 9-10 körül kezdek tanulni) Gondolkodtam hogy elmegyek az iskola pszichológushoz, de félek az osztálytársaim piszkálnának érte, viszont akkor egy képzett emberhez mehetnék ingyen, és ő talán az alvásomat is segíthetné, plusz megoldást mondhatna hogy kezeljem az itthonról érkező nyomást + a suliból jövőt.. De még mindig félek az osztálytársaimtól. Még egy időt kikell bírjak velük.2022. febr. 8. 23:00
11/14 anonim válasza:
Én most csak az önkéntes angoltanárommal közös foglalkozásokra tanulok.
Ötösével tanulom meg a szavakat úgy, hogy mindegyiket háromszor elmondom és így rögzül. (Régen is így csináltam, amikor még iskolás voltam felnőttként is.) Ezt a módszert szívesen ajánlanám neked is kérdező.
Talán valamelyest önbizalom hiány miatt is "görcsölhetsz" a tananyagokon menet közben nem?
1-es, 5-ös és 6-os válaszoló voltam.
12/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, tippeket. :) Igen, szorongó típus vagyok, önbizalmam az nincs.
A válaszok után lehet megpróbálkozok a pszichológusnál, de még valamit szeretnék kérdezni: a barátom azt mondta lehet kell egy szülői beleegyezés, ez igaz vagy nem?
2022. febr. 9. 20:55
13/14 anonim válasza:
Én is úgy tudom hogy hivatalosan kell. De hogy ez mennyire kötelező meg ilyesmi...
14/14 A kérdező kommentje:
Sziasztok, kis update: Odamentem a tanáromhoz és elmondtam hogy szeretnék pszichológushoz menni. Kértem a legjobb barátomat is hogy jöjjön, mert tudtam hogy lefogok blokkolni. Így is lett, de szerencsére segített :) Kedden megyek, nagyon izgulok. Félek hogy lesz valami, esetleg véletlenül elmondom az evési problémáimat, mert szörnyű tulajdonságom hogy nagyon könnyen elmondok személyes dolgokat ha túlságosan "belejövök" a beszélgetésbe.
2022. febr. 11. 15:45
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!