Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan vegyem rá magam a...

Hogyan vegyem rá magam a korai alvásra?

Figyelt kérdés
Iskolába járok, 6-kor kelek, és éjfél után vagy majdnem egy órakor alszok el. (vagy ahogy kitudok kelni az ágyból/ágyba jutok) Az az 5 óra alvás én is tudom hogy nem egészséges, és változtatni is szeretnék, de nem tudom hogyan. Nagyon stresszes ember vagyok, 11-ig szoktam általában tanulni ha van belőle doga, ha nincs. A jegyeimen meg is látszik, de mostanában itthon se megy semmi jól, se a suliban ami miatt teljesen elmegy minden életkedvem, és a motivációm ami eddig volt az eltűnt, és a "szeretek tanulni"-ból lett az hogy inkább lennék bárhol máshol mint itt. (Ez is okozza azt hogy 9-10 körül kezdek tanulni) Gondolkodtam hogy elmegyek az iskola pszichológushoz, de félek az osztálytársaim piszkálnának érte, viszont akkor egy képzett emberhez mehetnék ingyen, és ő talán az alvásomat is segíthetné, plusz megoldást mondhatna hogy kezeljem az itthonról érkező nyomást + a suliból jövőt.. De még mindig félek az osztálytársaimtól. Még egy időt kikell bírjak velük.

2022. febr. 8. 23:00
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
90%

Nem kell feltétlenül tudniuk az osztálytársaknak semmiféle iskolapszichológusról - miért mesélnéd el nekik?

Gondolom, hogy TITOKTARTÁST mindenképpen kérhetsz ebben az ügyben az érintettektől. (Ha erről pl. tudomást szerez az osztályfőnök, vagy másik tanár, esetleg több tanár is...)

2022. febr. 8. 23:19
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Az osztálytársaid véleményénél még a szomszéd néni véleménye is többet számít a legtöbb dologban, ez ne legyen akadály. Én nem jártam iskolapszichológushoz, így utólag már úgy látom hogy jobb lett volna ha megyek (egyetemista vagyok).
2022. febr. 8. 23:19
 3/14 anonim ***** válasza:
60%

Sportolj. Vagy végezz fizikai munkát. Simán tanulástól csak megőrülsz kb..

Ha lefárasztod magad hidd el az lesz a legnagyobb öröm mikor kidőlsz az ágyba.

Én suliban mindig jártam úszni 2-3 órát az elég erősen lefárasztott. Amellett pedig tekéztem is és amikor ilyen 100akat gurítottam örültem mikor már vége volt mert a karom és a lábam teljesen elfáradt.

Fölösleges ennyit stresszelned szimplán éld az életed. Tanulj egy keveset, sportolj, barátkozz, vagy szórakozz stb ne azzal teljen el X éved hogy tanulsz mint az állat mert semmi értelme nincs.

Én elvégeztem a vegyészmérnökit. 5 év volt a sulim 4 év +1 év technikum. Hát érettségire ha hiszed ha nem semmit nem tanultam. 1 tételt nem dolgoztam ki XD. Emelt szintű kémiám 5-ös lett. Töri 4es Magyar nyelv és irodalom 4es (nem tudom már hány %-ok) matek 5-ös angol pedig 4-es. Technikusim is 4es lett sajna elcsesztem a jog részét (igen jogot is kellett tanulnunk ilyen környezetvédelmi szabályokat meg CAT rendszer meg ilyesmket amiből nem voltam valami jó). Egyetemen az első szemeszter adta full bulizas minden easy vizsgák a 2. Szemeszter erős hajtás volt de kilehetett bírni. Onnantól kezdve a többi se volt túl nehéz de nem is volt könnyű.. Diplomaosztomra full másnaposan mentem na az nehéz volt hogy kibírjam XD

2022. febr. 8. 23:26
 4/14 A kérdező kommentje:
1-es, az egyik lány az osztályból elfelejtette hogy neki mennie kell (pont tesi volt, mindenki ott volt) és a többi osztálytársam annyira lenéző volt vele szemben. Ezért is nem tudom hogy mit mondok hogyha megkérdezik hol voltam. Az osztályfőnökömmel kell beszélnem ha szeretnék menni, ő pedig mindenkinek elmond nagyon személyes témákat másokról. Ha viszont azután is elmondja, hogy én azt kértem ne is említse, akkor tehetek ezügyben valamit?
2022. febr. 8. 23:27
 5/14 anonim ***** válasza:

Az osztályfőnök elmond nagyon személyes témákat is másokról?! Ezt azért nem tehetné meg szerintem!

Szüleid nem segítenek jogi ügyekben? (Sajnos már annyira régen voltak az 1980-as évek, amikor én még általános iskolába jártam, hogy alig emlékszem valamire azokból a távoli időkből...)

Úgy tudom a közösségi médiákból, hogy a gyerekek személyiségi jogait mostanában már sokkal jobban védik, mint tették az én időmben, amikor még MINDEN NAGYON MÁS VOLT... tehát tudsz lépni a szüleid segítségével. (Gondolom, hogy kiskorú vagy még.)

Esetleg a családsegítő szolgálatot érdemes megkeresned, DE A GYÁMÜGGYEL NE KERÜLJ KAPCSOLATBA!!! Akkor lennél nagyobb bajban!!!

Jogi kisokos oldalát is fel tudod keresni az interneten, illetve létezik áldozatsegítő szolgálat. (Nekem úgy rémlik, az igazságügyi minisztériummal kapcsolatban tudod a segítségüket kérni.)

De írok egy még jobbat: lakóhelyenként van MEGYEI JOGÚ jogi segítségnyújtó osztály. Ott voltam a legelégedettebb. Oda mehetsz bátran! Szerintem a szüleid valahogyan ezt meg fogják tudni...

2022. febr. 8. 23:35
 6/14 anonim ***** válasza:
Ja, az 5-ös válaszban elfelejtettem leírni, hogy 1-es válaszoló voltam!
2022. febr. 8. 23:36
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

4-es szerintem szimplán sz.rd le mások véleményét. Nekünk középsuliba az osztályfőnökünk volt a Pszichológus. Szünetbe oda ment hozzá a haverom (mert pánikbetegsége volt) aztán soha ye hozta fel az osztály előtt bár mindannyian tudtuk az osztályban hisz felvállalta a srác hogy neki igen is gondjai vannak.

Egyetlen 1x szólt nekünk a tanár egy osztálytársunkról mikor nemvolt (mert beteg volt akkor) hogy bánjunk vele normálisan figyeljünk rá mert otthon sajnos az édesapja alkoholista az anyja pedig ráerőlteti hogy 5-ös jegy alatt semmi mást nem vihet haza. Arról nem tudtunk és nyílván megértettük ezért soha se cseszegettük azt a srácot vagy említettük volna ezt meg neki.

2022. febr. 8. 23:36
 8/14 anonim ***** válasza:
Hány órát tanulsz? Mindíg az aznapit veszed át vagy másnapra tanulsz?
2022. febr. 9. 00:47
 9/14 anonim ***** válasza:
Én középsuliban 9fele aludtam. Késöbb a bulisabb időszakban kicsit kitolódott.
2022. febr. 9. 00:48
 10/14 A kérdező kommentje:
8as: változó, igazából addig nem hagyom abba amíg kész nem vagyok mindennel. Másnapra tanulok, de ha tudom hogy van egy témazáró holnapután mondjuk, akkor arra is sokat készülök hiába tudom már az anyagot.
2022. febr. 9. 07:03
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!