Lehetséges, hogy autista vagyok, vagy valami másról van szó?
Bevallom őszintén pusztán azért gondolkodtam el rajta, mert a kollégáimban és közelebbi csaladtagokban merült fel először a kérdés.
Alpvetően társaságot kerülő gyerek voltam. Általános iskolás koromban általában órák után a sötét szobámban ücsörögtem. Ha a szomszéd gyerekek játszani hívtak én teljes határozottsággal mondtam, hogy a szüleim nem engednek. Pedig egyszerűen csak nem akartam másokkal lenni. A kamaszkorom szintén így telt.
Mikor a családdal elutaztunk és turaztunk a hegyekbe én mindig jóval előrébb mentem, hogy akkor is egyedül legyek.
Ha valami folt van a ruhámon frusztrált leszek és addig nem tudok másra koncentrálni, amíg valahogy ki nem szedem a foltot.
Mikor édesanyám apjáról kiderült, hogy rákos és haldoklik, anyukám sírva jött oda hozzám. Én nem tudtam a helyzettel mit kezdeni. Nem értettem. Igazából azt gondoltam, hogy ez természetes. Élünk, majd idős korukra, vagy békésen, vagy szörnyű fájdalmak közepette meghalunk. Én akkor nem szóltam egy szót se, mert ha megszolalok megnagyobb pofont adtam volna édesanyámnak. Így a földet néztem és próbáltam kontrollálni magam.
Nem tudok kapcsolatokat teremteni. Nem ösztönös számomra a mosoly és a kedvesség. Az az igazság, hogy tisztában vagyok vele, hogy engem több ember is a barátjának tart, de én nem kötődőm hozzájuk és csak azért írok nekik néha, mert tudom hogy ezt illene. De a válasz már nem különösebben érdekel. Ha valakivel találkozom és beszélgetünk borzasztóan kimerülök. Fizikálisan és mentálisan is. Ezért az időm jelentős részében egyedül vagyok.
Gyermekkoromban dührohamaim voltak, mikor kinevettek, nem vettek komolyan, vagy gúnyt űztek belőlem.
Ma már nincsenek rohamok, de borzasztóan frusztrál még mindig.
Kamaszkoromban bipoláris zavart, majd később borderline személyiségzavart diagnosztizáltak.
25/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!