Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogy tudnék megszabadulni...

Hogy tudnék megszabadulni ettől a borzalmas érzéstől?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy mostanában, ebben az időszakban nagyon rosszul érzem magam és kétségbe vagyok esve folyamatosan. Ennek az oka az lehet, hogy a közelmúltban a legtöbb barátommal megszakadt a kapcsolatom, (közeli barátokról van szó) illetve van egy számomra nagyon fontos személy, akivel sajnos csak nagyon ritkán tudok találkozni, pedig nagy szükségem lenne rá, de sajnos így hozta az élet.. Nagyon hiányzik nekem ez az ember, ahogy a régi barátaim is és egyfolytában sírok miatta. Ráadásul most az egyetemet is otthagytam, ez még egy plusz csalódás számomra, ami miatt rosszul érzem magam. Az egyetemen lett pár új barátom, de velük még nem alakult ki olyan mély kapcsolatom, hogy meg tudjak velük osztani/beszélni ilyen dolgokat. Tudom, hülyeségnek tűnik, hogy most meg itt panaszolom el a bánatomat, de tényleg nem tudom mit csináljak, hogyan könnyítsek magamon. Igazábol folyamatosan úgy érzem, mintha pánikolnék, mintha egy stresszes szituációban lennék vagy meg lennék ijedve folyamatosan. Közben meg nagyon szomorú is vagyok és állandóan sírok. Nyomást érzek a mellkasomban is, azt gondoltam, hogy ezt csak a szomorúságom, bánatom, jelenlegi lelkiállapotom váltja ki, de már néha fizikailag is fáj, nem tudom mitől. Senkivel nem tudok beszélni erről, akivel meg talán tudnék, annak nem szeretnék teher lenni, mert félek, hogy a végén Ő is elhagy. Most éppen munkát is keresek, remélem, hogy az majd eltereli a figyelmemet..

Köszönöm, hogy ezt leírhattam.

2022. febr. 4. 21:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Mindenképp beszélj pároddal. Hidd el, a titkolózás sokkal nagyobb veszély a kapcsolatotokra nézve, mint a lehetőség, hogy elhagy a mondandód után. Ha szeret, biztosan nem fog. Párodként az egyik "dolga", hogy levegyen a válladról valamennyi terhet. Oké, hogy munkát keresel, de ez nem váltja ki az érzelmi szükségleteidet, ami a jelen pillanatban tippre az őszinte beszélgetés.

Nem írtál ki már egy hasonló kérdést 1-2 hónapja? Nagyon ugyanolyan a fogalmazás, meg minden, de lehet, hogy tévedek.

A mellkasodban érzett nyomást vizsgáld ki (első körben ne pszichológussal, mert szerinte nyilván pszichoszomatikus, ha meg nem az, akkor megszívtad). Ha nem tudsz a pároddal beszélni, akkor mindenképp keress valakit, akivel tudsz. Ha ez pszichológus, akkor vele.

2022. febr. 4. 22:27
 2/2 A kérdező kommentje:

Nem a párom az, akitől félek, hogy elhagyna, hanem a egy közeli barát, aki még maradt.

De köszönöm a választ.

Nem tudom melyik kérdésre gondolsz, nem írtam ki hasonlót.

2022. febr. 4. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!