Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan legyek újra összeszedet...

Hogyan legyek újra összeszedett és igényes?

Figyelt kérdés
Nehéz megfogalmazni a problémát... Nagyjából 3 éve nem érdekel igazán semmi. Végzős egyetemista vagyok, de tanulni sem tudok. Rendetlen lettem, nem takarítok, és a tisztálkodás is nehezemre esik. Az öltözködési stílusomat némi túlzással a "félig rehabos félig csöves" jelzővel szoktam illetni. Szórakozni, barátokkal eljárkálni sem szoktam az utóbbi időkben (kb. fél éve). Szeretnék visszatalálni régebbi önmagamhoz. Várom a véleményeket! (25/L)

2022. febr. 4. 20:46
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Hát én láttam pár ilyet, de egyik sem "javult meg".
2022. febr. 4. 20:49
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Elég depresszió gyanús, volt esetleg valami törés az életedben 3 éve?
2022. febr. 4. 20:50
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem volt törés, nem tudom mihez kötni.
2022. febr. 4. 20:53
 4/8 anonim ***** válasza:
87%

Átérzem

Én is így vagyok, hosszú idő óta. Csak én csaladanya vagyok, és nem teljesen hagytam el magam.

Én voltam dokinál is, depresszióra kaptam gyógyszert de mivel nem hatott csak rosszul voltam tőle, másik komolyabb kivizsgálás után megállapították, hogy nem vagyok depressziós. Ez egész felvillanyozott. 😅 Szóval akkor simán lusta.

Nálam a rendszeresség segít, a digitális detox, a mozgás.

Kb mindent elkezdeni nehéz. Mivel pl nagyon jó érzés a tiszta lakás, az a motiváció h ezt a jó érzést elérjem.

A gyermekem miatt se hagyom el magam.

Sajnos meg kell magad erőltetni, nincs más megoldás.

Írd össze miben akarsz változni és doit.akkor is ha csak fekudnél a koszban, és szenvedsz takarítás közben, csak csináld.

2022. febr. 5. 03:07
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Ez úgy hangzik, mint a depresszió és a kapunyitási pánik vagy ahhoz kötődő szorongás.

Ha nincs pontos célod, elképzelésed arról,mit fogsz csinálni egyetem után,mi lesz veled, milyen munkát szeretnél, az okozhat állandó szorongást, reménytelenség érzést, kedvetlenséget.

Az egyetemeken szokott lenni pszichológiai tanácsadás, szerintem ezzel a problémával felkeresheted őket. Vagy egy komolyabb pályaválasztási tanácsadót. Próbálj ki minél több dolgot, végezz többféle alkalmi munkát, hogy lásd, mit szeretsz csinálni. Vagy kezdj el már most az egyetem alatt felépíteni egy vállalkozást, esetleg online bizniszt.

2022. febr. 5. 07:10
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A kapunyitási pánikra én is gondoltam. Vannak terveim a jövőre. (Az egyetemen szeretnék maradni Phd-hallgatóként, a későbbiekben szeretnék másoddiplomát szerezni.) A pszichológiai tanácsadás sajnos nem vált be.
2022. febr. 5. 15:32
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős, az én megoldásom is ugyanez volt a kapunyitási pánikra, hogy amíg lehetett, tanultam, és nem bírtam otthagyni az egyetemet. Amíg nem jött a hallgatói kiégés 11 év után a felsőoktatásban. Csak óvatosan!:) (5-os voltam)
2022. febr. 5. 22:45
 8/8 A kérdező kommentje:
7-es, köszi! Utána el tudtál helyezkedni? Közérzeted végül hogy alakult?
2022. febr. 5. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!